Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 30. travnja 2020.

Načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek izvijestio je kako je u protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije uzeto 107 briseva, 95 nalaza je negativno, dok 13 nalaza još čekamo, od čega jednog još od 28. travnja. „Ozdravila je i jedna nova osoba te je sada ukupan broj ozdravljenih osoba s područja  Krapinsko-zagorske županije  64. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom je 73. Ukupno je uzeto 1.613. briseva“ – kazao je načelnik Stožera Ferek-Jambrek te pozvao građane da se, unatoč tome što je sutra Praznik rada, ne okupljaju, istaknuvši kako postoje poduzeća koja rade cijelo vrijeme tijekom epidemije, a nisu imala nijednog zaraženog, što je dokaz da se, uz poduzimanje propisanih mjera, može suzbiti širenje koronavirusa.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina rekao je kako će s radom započeti dio polikliničkih ambulanti. „Moram još jednom naglasiti da virus nije nestao te da čitavo vrijeme moramo biti veoma oprezni. Planiramo laganu aktivaciju te će s radom u utorak početi ambulante dermatologije, psihijatrije, otorine, oftamologije, urologije, zatim citologija, dok će ambulanta za holter početi raditi već 4. svibnja. Svakih pola sata primat će se po jedan pacijent, uz mjere opreza i dezinfekcije“ – rekao je ravnatelj Vančina te naglasio kako će se sve informacije moći pronaći na web i facebook stranici Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana.

Dr. Bojana Mahmutović iz Zavoda za javno zdravstvo KZŽ istaknula je kako su jučer obrađena 3 nova kontakta oboljele osobe, a do sada je, s njima, ukupno u samoizolaciju stavljeno 914 kontakata. „Zavod za javno zdravstvo ponovno je počeo provoditi sanitarne preglede, uz pridržavanje epidemioloških mjera, držanja distance te svih ostalih preventivnih mjera.  Sve informacije možete naći na internetskoj stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo KZŽ, a dostupni smo, kao i do sada, na telefonima. Za sada sanitarne preglede radimo samo u ispostavi u Zaboku“ – naglasila je dr. Mahmutović te zahvalila svim stanovnicima Krapinsko-zagorske županije na tome što se pridržavaju svih preporučenih mjera te ih pozvala na nastavak ovakvog odgovornog ponašanja.

Stanje prema općinama i gradovima:

 

SLUČAJEVI 

OZDRAVILI 

AKTIVNI 

UMRLI 

Pregrada 

42

27

13

2

Krapina 

22

 14

8

 

Oroslavje 

19

 3

16

 

Hum na Sutli 

7

 5

2

 

Jesenje 

7

1

 

Desinić 

6

2

 

Zabok 

5

3

2

 

Petrovsko 

 1

3

 

Đurmanec 

5

 1

4

 

Donja Stubica 

 2

 0

 

Stubičke Toplice

7

 1

6

 

Lobor 

 0

 

Gornja Stubica 

 0

 

Bedekovčina 

 0

 

Krapinske Toplice

 2

0

 

Radoboj 

 1

0

 

Tuhelj 

 0

 

Zlatar Bistrica 

 0

 

Novi Golubovec 

 0

 

Veliko Trgovišće

1

0

1

 

Sveti Križ Začretje

1

1

0

 

UKUPNO KZŽ

139

64

73

2