Zagorje
Bajka na dlanu

KZŽ donirala novi terenac HGSS-u

Datum objave: 27. prosinca 2019.

Riječ je o novom terencu marke Toyota vrijednom 225.000 kuna, za čiju su nabavu bila osigurana sredstva u proračunu Krapinsko – zagorske županije. Ključeve je pročelniku HGSS-a stanice Krapina Darku Berljaku uručio župan Željko Kolar, koji je čestitao je HGSS-u na svim akcijama koje su provodili kroz ovu godinu i u Krapinsko-zagorskoj županiji, ali i u cijeloj Hrvatskoj.  „Na danima civilne zaštite je u izvještajima rečeno da im treba obnoviti vozni park. Županija je odmah reagirala i danas je novi automobil pred vama. Vrijednost je oko 225.000 kuna, a Županija ga otplaćuje kroz 36 mjeseci. Svake godine izdvajamo 100.000 kuna za izdvajanje novog doma, ovdje u Zlatar Bistrici, gdje smo danas izvršili primopredaju vozila,  a 60.000 kuna isplaćujemo za njihovu osnovnu djelatnost. Time pokazujemo da smo svjesni važnosti Hrvatske gorske službe spašavanja. Na području cijele županije ljudi moraju imati iste uvjete za preživljavanje ako se dogodi kakva nesreća, HGSS mora biti maksimalno opremljen, a ako se nešto dogodi, moraju biti vrhunski opremljeni kako su i vrhunski obučeni“, rekao je župan Kolar.

 

Pročelnik Darko Berljak je rekao kako su Krapinsko – zagorska županija i Općina Zlatar Bistrica uvijek imali razumijevanja za potrebe HGSS-a. „Imali su razumijevanja da napravimo kvalitetnu stanicu za ovaj dio Hrvatske jer imamo mnogo potražnih akcija. Prije mjesec dana smo imali pet potražnih akcija u samo šest dana. Iako se zovemo gorska služba, pokrivamo sav neurbani prostor pa je i potrebno ovo sjedište kao što je ova zgrada, kao i vozila, a ovakvi terenci su nam itekako potrebni i za izviđanje, prijenos opreme i ljudi, a u pojedinim slučajevima mogu biti za prijevoz unesrećenih osoba“, rekao je Berljak koji je dodao da je ovom donacijom upotpunjen vozni park HGSS-a.

 

Načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić je također bio na primopredaji novog vozila te je tom prilikom istaknuo: „Radi se o iznimno kvalitetnim ljudima koji u najtežim trenucima spremni dati sebe ugrožavajući svoju sigurnost kako bi učinili dobro prema imovini, prema drugim ljudima i tuđim životima. Ta prepoznatost njihove važnosti od Krapinsko – zagorske županije i Općine Zlatar Bistrice je uvijek bila jasna. Ovaj dio prostora odlukom Općinskog vijeća dan je na korištenje Hrvatskoj gorskoj službi stanici Zlatar i vjerujem da će općina, Županija, sjeverozapadni dio Hrvatske u budućem razdoblju imati velike koristi od ove službe“, istaknuo je Miholić.

 

LINK NA VIDEO: https://www.instagram.com/p/B6k5dwnFpCQ/?utm_source=ig_web_copy_linkFotogalerija