Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 27. svibnja 2020.

Nakon što 29 dana zaredom na području Krapinsko – zagorske županije nije bilo novooboljelih od COVID-a 19, u protekla 24 sata ozdravila je i posljednja osoba koja je bila aktivna (iz Pregrade), čime je Krapinsko – zagorska županija konačno postala korona free županija! Vijest je objavila dr. Sandra Ljubičić, infektolog Opće bolnice Zaboka te je tom prilikom zahvalila svim zdravstvenim djelatnicima koji su bili na prvoj liniji obrane, kao i Stožeru civilne zaštite KZŽ.

 

Župan Željko Kolar također je zahvalio medicinskim djelatnicima iz svih zdravstvenih ustanova na području županije. „Napravili su nevjerojatan posao i radili od jutra do mraka i to od 11. ožujka, kad je zabilježen prvi slučaj koronavirusa u županiji, pa sve do 13. svibnja. Hvala Općoj bolnici Zabok, Zavodu za hitnu medicinu, Domu zdravlja KZŽ, Zavodu za javno zdravstvo KZŽ, policajcima i vatrogascima, djelatnicima i volonterima Crvenog križa, djelatnicima 112 jer su svi oni doprinijeli maksimalno da zaštite zdravlje naših stanovnika i borili se protiv ovog nevidljivog i nepredvidljivog neprijatelja“, rekao je župan Kolar, koji je ujedno zahvalio djelatnicima OB Zabok te djelatnicima dežurne ambulante u Oroslavju, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja kao i brojnim braniteljskim udrugama koje su nudili svoju pomoć te na kraju i stanovnicima županije što su poštovali upute. „Ne smijemo se opustiti, treba se i dalje pridržavati propisanih mjera. Nitko ne bi volio da se vratimo u iste cipele. Radimo cijelo vrijeme, balansirajući između zdravlja ljudi i gospodarske aktivnosti, moramo se svi maksimalno koncentirati i dat ćemo maksimalan napor da sačuvamo svako radno mjesto i da dajemo maksimalnu potporu našim gospodarstvu da bi nakon ove korona krize koju smo čim prije izašli iz gospodarske krize“, rekao je župan Kolar.

 

Čestitkama se pridružila i dr. Bojana Mahmutović, iz Zavoda za javno zdravstvo KZŽ, kao i Načelnik Stožera civilne zaštite KZŽ Anđelko Ferek – Jambrek. “Ovo smo čekali svih ovih proteklih 105 dana. Prvog potencijalnog pacijenta smo imali 12.veljače, a prvog pozitivnog smo imali 15. ožujka, prošlo je točno 105 dana. Kao načelnik Županijskog stožera moram se zahvaliti svim ljudima koji su sudjelovali u ovoj obrani od koronavirusa na svom radu koji su odradili i koji još uvijek rade. Danas sam razgovarao s načelnikom 112 i on je rekao da smo mi svi skupa jedan stroj koji svaki od nas predstavlja jedan kotačić i u svakom tom kotačiću je netko odradio svoj dio posla. Bez jednog tog kotačića, čitav stoj ne funkcionira. Moramo reći da smo svi zajedno, bez imalo skromnosti, odradili vrhunski posao. Bolnica je prednjačila u tome jer, sve što smo mi odradili ili poslali, je završilo kod njih. Ekipa je odradila stvarno vrhunski posao, s obzirom da ne treba zaboraviti činjenicu da je kod nas 140 osoba bilo pozitivno i da smo još uvijek na visokom trećem mjestu u Hrvatskoj po broju oboljelih. U bolnici je bilo 149 pacijenata, od toga je 9 pacijenata bilo iz drugih županija i imamo još dva od proteklog tjedna iz Slavonskog Broda pa je to 151, sve njih je trebalo obraditi i zbrinuti“, istaknuo je načelnik Stožera Ferek – Jambrek.

 

LINK NA VIDEO: https://www.instagram.com/p/CAr6zbGlcpZ/?utm_source=ig_web_copy_link


Fotogalerija