Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 2. lipnja 2008.
Na ovogodišnjoj izložbi stoke i konja Krapinsko-zagorske županije, što je prošle subote održana u Pregradi, bilo je izloženo 30 grla goveda u šest kolekcija te 10 konja u tri kolekcije. Četverogodišnju kravu Lauru u vlasništvu Božidara Domitrana iz Martinščine pokraj Zlatara, najboljom je proglasila stručna komisija Hrvatskog stočarskog centra, a Josip Kraljičković, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede šampionku je okitio zvonom. Nakon Vanese, Cifre i Lore, Laura je u Domitranov dom donijela četvrto šampionsko zvono, a višestruko nagrađivani zagorski poljoprivrednik kaže da je sva zvona objesio na cijevi centralnoga grijanja u svojoj obiteljskoj kući, a za diplome i medalje na zidovima u njegovu domu gotovo i nema više mjesta.
Medu simentalkama u kategoriji steonih junica prvo mjesto osvojila je Rosa, Damira Bosnara iz Desinić Gore, a u kategoriji prvotelki pobijedila je Olita, Božidara Domitrana iz Martinščine pokraj Zlatara. Astra, vlasnik koje je Autoprijevoz i trgovina Horvatinčić iz Gusakovca pokraj Gornje Stubice, pobjednica je u kategoriji ostalih krava simentalske pasmine.U kategoriji krava sa životnom proizvodnjom najbolja je Rumenka, vlasnik koje je Licitar proizvodnja, trgovina i usluge iz Krapinskog Vidovca.  Dok je u kategoriji mladih krava holstein-pasmine prvo mjesto osvojila je Jana, Vladimira Ljubica iz Velike Horvatske pokraj Desinića. Prvo mjesto u kategoriji ostalih krava holstein-pasmine osvojila je Marisa, Nevenke Mladić iz Zlatara.
Konji ocijenjeni u tri kategorije
Istodobno sa 8. izložbom stoke održana je i 10. izložba konja Krapinsko-zagorske županije, na kojoj je sudjelovalo deset konja u tri kolekcije, a pet ih je bilo u prikazu. U kategoriji pastuha hrvatskoga hladnokrvnjaka pobijedio je Ričko vlasnika i uzgajivača Mirka Majseca iz Bobovja. Rebeka DC, vlasnika Petra Jadeka (uzgajivač Centar za reprodukciju u stočarstvu Hrvatske) prva je u kategoriji kobile hrvatskoga hladnokrvnjaka. Konji su se natjecali i u kolekciji omica hrvatskoga hladnokrvnjaka. U toj je kategoriji pobjednica Ceza, Davora Vukića iz Mirkovca (uzgajivač Petar Jadek iz Zaboka).  Najbolji na izložbi stoke i konja Krapinsko-zagorske županije dobili su diplome Hrvatskoga stočarskog centra, medalju (zlatnu, srebrnu i brončanu) Krapinsko-zagorske županije te 500, 800 i 1000 kuna za treće, drugo i prvo mjesto. Šampionka Laura dobila je šampionsko zvono Hrvatskog stočarskog centra i 2000 kuna od Krapinsko-zagorske županije. Više stotina posjetitelja izložbe stoke Krapinsko-zagorske županije moglo je uživati i u prikazu zagorskih purana, ovaca i koza.