Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 24. ožujka 2007.

Župan Ličko-senjske županije, Milan Jurković zajedno s glasnogovornicom Ličko-senjske županije, Ivanom Devčić posjetio je u četvrtak Krapinsko-zagorsku županiju. Na sastanku s županicom Krapinsko-zagorske županije Vlastom Hubicki i njezinim zamjenicima, te predsjednicom skupštine Sonjom Borovčak razgovaralo se o poboljšanju i proširenju  suradnje između županija u gospodarstvu, kulturi i drugim područjima od zajedničkog interesa. Župan Ličko-senjske županije, Milan Jurković zahvalio se županici na izuzetno dobrom prijemu i napomenuo da je to samo nastavak dobre suradnje s našom županijom.
 
Zahvala zagorskim specijalcima
Također se tom prilikom zahvalio svim pripadnicima specijalne policije iz Krapinsko-zagorske županije koji su prvi došli 1991. godine u obranu Like.
– Mnogi stanovnici Zagorja  su radili u Ličko-senjskoj županiji tijekom izgradnje autoceste Zagreb – Split, a suradnja između dviju županije počela je još tijekom Domovinskog rata – rekla je županica Vlasta Hubicki. Dodala je da je naša županija dobila puno korisnih informacija od Ličko-senjske županije o načinu saniranja  lokalnih cesta koje su  se oštetile tijekom izgradnje autoceste. Na temelju svojeg iskustva Krapinsko-zagorska županija ponudila je pomoć kod osnivanja razvojne agencije Ličko-senjske županije, a  konkretne savjete bude li potrebno će dati  direktor Zagorske razvojne agencije koji je također bio prisutan na ovom druženju.
– Obje su županije uspješne i turistički orijentirane, te  imaju puno ruralnog područja,  tako da interesa za još bolju suradnju  ne  nedostaje. Također se ne smijemo zatvoriti u svoje okvire, već se trebamo povezati kako među županijama tako i s bliskim regijama u Europi  –  zaključio je na kraju Milan Jurković, Ličko-senjski župan.