Zagorje
Bajka na dlanu

Lijepa uspomena i njegovanje osjećaja pripadnosti – bodiji s logom Bajka na dlanu

Datum objave: 20. kolovoza 2020.

Župan Željko Kolar zahvalio je svim liječnicima i liječnicama te medicinskim sestrama i tehničarima koji su u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana stvorili jedan zaista poseban odnos prema rodiljama. „To je prepoznato diljem Hrvatske i mnoge su se buduće majke odlučile da upravo ovdje obave porod, iako nisu s ovog područja. To je prije svega priznanje medicinskom osoblju, ali i upravi bolnice koji su kvalitetu usluge podigli na visoku razinu. Krapinsko – zagorska županija vodi stalnu brigu za rad svih naših zdravstvenih ustanova te i dodatnim investicijama pokušava poboljšati kvalitetu same usluge, no ovo je ipak nešto više od toga – ovo radimo i zbog osjećaja pripadnosti našoj sredini. Prošle smo godine krenuli sa ovim donacijama te svako dijete rođeno u našoj bolnici sada ima poklon koji će ponijeti kući. Ljudi to prihvaćaju sa smiješkom, vrlo rado nose ovaj mali bodi sa logom Zagorje – bajka na dlanu doma i svi kažu da to spremaju. Kad odrasli čovjek nakon mnogo godina vidi taj mali bodi u kojem je iz rodilišta otišao kući, vjerujemo da će mu dati poseban osjećaj pripadnosti, za koji mi želimo da se čitavo vrijeme stvara“  – istaknuo je župan Kolar.

Na donaciji su zahvalili ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina te voditelj Odjela ginekologije i porodništva Rajko Fureš.Bez potpore  Krapinsko-zagorske županije ne bi mogli održavati visoki nivo kvalitete rodilišta prijatelja djece. Nadamo se da će ovo biti podstrek za još kvalitetniji rad, a mamama i novorođenčadi podsjetnik poroda u najljepšoj županiji u Hrvatskoj, ali i da nam se što prije vrate da popravimo ovu demografsku sliku“ – poručio je dr. Fureš.

Zamjenica župana Jasna Petek podsjetila je kako Krapinsko – zagorska županija, kao Županija prijateljica djece, nastoji svake godine kontinuirano podizati kvalitetu rodilišta u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana. „Tijekom proteklih nekoliko godina uložili smo preko 300 tisuća kuna u kupnju ginekoloških stolica, ginekoloških stolica za žene s invaliditetom, monitora za kontroliranje vitalnih funkcija, različitih modernih rekvizita za olakšavanje poroda i paravana koji osiguravaju intimu tijekom samog čina poroda. Svu tu opremu smo nabavili s razlogom da bi majke, odnosno, roditelje mogle lakše, bezbolnije i kvalitetnije roditi male bebe“ – rekla je zamjenica župana za društvene djelatnosti zaključno poručila: „Želim da sve mame i bebe ponesu ovu donaciju kao lijepu uspomenu kući, sve one mame i bebe koje nisu iz Zagorja, a izabrale su ovu bolnicu, da im ovo bude uspomena na Zagorje i porod.“

 Predaji donacije prisustvovala je i glavna sestra Odjela ginekologije i porodništva Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Josipa Vdović.