Zagorje
Bajka na dlanu

Ljetna likovna kolonija Stubaki 2022.

Datum objave: 27. kolovoza 2022.

Dvadesetak slikara iz sjeverozapadne Hrvatske je i ove godine na svojim slikama dočaralo prirodne ljepote i znamenitosti Zagorja i Stubičkih Toplica. Likovnu koloniju obišla je i zamjenica župna Jasna Petek, koja je ovom prilikom istaknula: “Već 26. godinu traje ova lijepa tradicija likovne kolonije. Krapinsko-zagorska županija je godinama prisutna kao supokrovitelj, podržavatelj ove lijepe, hvalevrijedne kolonije. Na jednom mjestu okupljaju se umjetnici, branitelji, svi zainteresirani zaljubljenici u umjetnost. Zaista je ugodno i lijepo i vjerujem da umjetnici uživaju izrađujući svoje nove kreacije” – poručila je zamjenica Petek.
“Ovdje nastaju prekrasne slike, prekrasni motivi našeg Zagorja i naših Stubičkih Toplica koje onda krase i urede naših općinskih prostorija i svih drugih ureda ustanova u vlasništvu općine, a i šire budući da ih koristimo i kao lijepe poklone kada idemo negdje u goste i na taj način isto širimo ljepotu našeg Zagorja i naših Stubičkih Toplica” – kazao je načelnik Općine Stubičke Toplice Josop Beljak dodavši kako se umjetnici svake godine rado vraćaju, a oni ih sa zadovoljstvom ugoste.

Zamjenica župana Jasna Petek i načelnik Josip Beljak obišli su likovnu koloniju u pratnji direktorice Turističke zajednice Općine Stubičke Toplice Bernarde Ivček i taj ima Udruga veterana specijalne policije Barun Radmil Pavalića.


Fotogalerija