Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 1. veljače 2007.

Pedeset i šest učenika Osnovne škole iz Oroslavja sa svojim učiteljicama posjetilo je Krapinsko-zagorsku županiju, kako bi što zornije doživjeli ono što im je dio gradiva iz školskog predmeta Priroda i društvo.

male goste primili su županica Vlasta Hubicki i zamjenik županice za društvene djelatnosti Davor Gredičak koji su ih ukratko upoznali s osnovnim podacima o županiji, njenom ustroju, načinu i djelokrugu rada.
Bila je to prigoda da i učenici (po)kažu što znaju, a susret je završio čitanjem sastavka male autorice Lise Bouillet, koji u cijelosti prenosimo:
 
“Da sam ja županica”
 
Jednoga jutra…
-Mama, jesi li gledala izbore? – pitala sam mamu, a ona, u “polusnu”, kuhajući si kavu, odgovori:
– Što?…Ovaj, nisam.
– OK. – odgovorila sam spremajući si torbu.
U školi su mi svi počeli čestitati i ispitivati me. Ništa nisam razumjela. Čak mi je učiteljica upisala peticu u imenik bez ikakvog razloga. Trebalo mi je puno da shvatim da sam upravo ja, Lisa Bouillet, županica Krapinsko-zagorske županije.Uf…uffff, kako je čudno biti županica.
– Lisa, požuri, – vikala je mama. – moraš na intervju!
– Evo, samo malo.
Novinari su me ispitivali što bih učinila za boljitak svoje županije. Dala bih izgraditi više cirkusa, u svakom mjestu jedan. Ima premalo knjižnica i knjižara. Mora ih biti više!! Izgradila bih više ulica i pruga…Eee, da! U svakom selu ili gradu, moraju biti bar dva šetališta. Ako ne dva, onda jedno! I tako sam ja nabrajala i nabrajala, i s dvotočje i trotočjem, sve dok me nije probudila mama. Da se nisam probudila, nabrojala bih ih ja još…Ohoho, koliko ideja još imam.