Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 1. prosinca 2014.

Predavanje koje su organizirali Udruga distrofičara Krapine i Obiteljski centar Krapina u suradnji sa Srednjom školom Krapina održano je povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama (25.11.) te Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (03.12.).

 

Predavanje je bilo namijenjeno učenicima srednje škole s ciljem preventivnog djelovanja i razvijanja svijesti o neprihvatljivosti nasilja, naročito nasilja u partnerskim odnosima gdje su najčešće upravo žene žrtve nasilja.

 

Na predavanju je bilo riječi o prepoznavanju, učestalosti i znakovima nasilja u mladenačkim vezama, predstavljena je i kampanja „Bijela vrpca“ pod motom „NE nasilju nad ženama“ te su svim sudionicima u znak podrške nenasilju podijeljene bijele vrpce.

 

Zamjenica župana Jasna Petek istakla je kako je nasilje nad ženama jedan od najtežih oblika kršenja ljudskih prava te kako je šokantan podatak da u Republici Hrvatskoj svakih 15 minuta jedna žena doživi nasilje. Naglasila je kako je ova tribina samo još jedan  korak u osvještavanju javnosti kako je nasilje potpuno neprihvatljivo ponašanje u civilziranom svijetu.

 

Zamjenica se zahvalila Udruzi distrofičara Krapina, Srednjoj školi Krapina te Obiteljskom centru Krapina što zajedničkom sinergijom čine iskorak u podizanju svijesti o nasilju kao potpuno deplasiranoj kategoriji

 


Fotogalerija