Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 15. svibnja 2024.

Poruka Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije uz Međunarodni dan obitelji (15. svibnja), kojeg su proglasili Ujedinjeni narodi kako bi upozorili na značaj obitelji kao temeljne jedinice društva.

Na današnji Međunarodni dan obitelji jako je važno osvijestiti koliko je obitelj važna, koliko su nam važni naši roditelji, braća, sestre, djeca, bake, djedovi… Suvremena obitelj suočena je s brojnim izazovima osiguravanja egzistencijalnih uvjeta, praćena vrlo često i visokim očekivanjima svih članova unutar obitelji. Mlade obitelji danas često trebaju podršku kako bi se uspostavili dobri partnerski odnosi koji se zasnivaju na uzajamnom uvažavanju i povjerenju. U okrilju obitelji usvajamo vrijednosti i učimo se onome što je dobro te se oblikuje naš karakter, razvijaju vještine, izgrađuje samopoštovanje i osjećaj za druge. Učimo se toleranciji i uvažavanju drugih, učimo kakvi ljudi trebamo biti. Obitelj je temelj svakog društva i ona je ujedno prva škola međuljudskih odnosa.

Dan obitelji provedimo u radosti zajedništva i izražavanju ljubavi svim članovima svoje obitelji. Radujmo se što imamo jedni druge i volimo se. Neka je to dan koji je ispunjen srdačnim odnosima u svakoj obitelji.