Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 3. prosinca 2015.

Krapinsko-zagorska županija u suradnji s Koordinacijom udruga osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije, koju čine predstavnici svih udruga osoba s invaliditetom na području Krapinsko-zagorske županije ove godine organizira zajedničko obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Društvenom domu u Loboru, s početkom u 18,00 sati. Tom će  prilikom udruge osoba s invaliditetom predstaviti svoj rad i napore koje ulažu da bi svojim članovima poboljšale kvalitetu življenju i omogućile socijalnu integraciju. U kulturno-zabavnom programu sudjelovati će članovi udruga osoba s invaliditetom, učenici Osnovne škole Marija Bistrica, Srednje škole Zlatar te dječji zbor Sveta Ana iz Lobora.

U sklopu projekta Baltazar2, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, kojim se osiguravaju pomoćnici u nastavi za 121 učenika s teškoćama u osnovnim i srednjim školama na području Krapinsko-zagorske županije,  i ove godine 9 partnerskih škola obilježava ovaj datum raznovrsnim programima.

Krapinsko-zagorska županija kroz niz aktivnosti, kao što su sufinanciranje rada i programa udruga osoba s invaliditetom, sufinanciranje pomoćnika u nastavi, sufinanciranje ugradnje dizala i uklanjanja drugih  arhitektonskih prepreka u školama, zdravstvenim ustanovama i drugim javnim institucijama te nabavka prilagođene medicinske opreme i pomagala, aktivno djeluje na uključivanje osoba s invaliditetom i njihov ravnopravan položaj u društvu.