Međunarodni kulinarski festival „Biser mora“
Festival je trajao 4 dana, od 9. do 13. travnja.
Uz međunarodno kuharsko natjecanje ugostiteljskih škola, kuhara profesionalaca i državno natjecanje barmena, ovaj gastronomski festival uključuje gastro izložbe, enološke radionice, cooking show-ove, degustacije, prezentacije strane i domaće kuhinje, okrugle stolove, gastro ture i zabavni program.
U petak, 11.4. svoju gastronomiju i kulinarsko umijeće pokazali su između ostalih i zagorski kuhari predvođeni poznatim kuharom Markom Živaljićem, vlasnikom agroturizma „Majsecov mlin“. Večeru za prisutne kuhali su zajedničkim snagama kuhari iz zagorskih restorana Zdravko Semenski (Majsecov mlin), Ružica Jukičić (Blue Sun Hotel Kaj), Zdenko Mojčec (Blue Sun Hotel Kaj) uz pomoć stipendista Blue Sun Hotela Kaj, a na meniju se našla purica s mlincima, buncek, pećenice, dinstano zelje, ječmena kaša, kuruzni žganci, štrukli, gibanice, zlevke te mnogi drugi prepoznatljivi zagorski specijaliteti. Ružica Jukičić i Zdenko Mojčec sudjelovali su i u natjecateljskom dijelu. Odlazak naših vrsnih kuhara na gastronomski festival sufinancirala je Krapinsko-zagorska županija.Na festivalu su sudjelovali i predstavnici restorana Klet Kozjak, Bluesun hotel Kaj, Restorana Maxx i Terme Jezerčica koji su ujedno i namirnicama sponzorirali manifestaciju. Posjetitelji su imali prilike kušati ponajbolja zagorska vina vinarija Zdolc, Bolfan i Gospočić,a za atmosferu bili su zaduženi dečki iz TS Ekipa koji su prisutne uveseljavali zagorskom glazbom.