Zagorje
Bajka na dlanu

Memorijal Marije Badl – natjecanje sa starim vatrogasnim kolima

Datum objave: 30. lipnja 2018.

Na početku natjecanja okupljene vatrogasce pozdravila je zamjenica župana Jasna Petek. “Ovo je jedinstveno natjecanje i drago mi je kad se na takvim tradicionalnim događajima okupljaju naši vatrogasci i vatrogaskinje, koji s jedne strane usavršavaju svoje vještine, a s druge strane se druže i razmjenjuju svoja iskustva te potiču suradnju” – istaknula je zamjenica župana Jasna Petek.

Okupilo se petnaestak natjecateljskih ekipa  – tri u ženskoj te ostatak u muškoj konkurenciji. Sve ekipe su koristile obnovljena zaprežna kola DVD-a Krapinske Toplice, s time da se uz brzinu izvođenja vježbe bodovala i starost vatrogasaca.

Memorijal Marije Badl dobio je ime po kumi starih vatrogasnih kola, koja je krajem 19. stoljeća vatrogascima DVD-a Krapinske Toplice darovala tada moderna vatrogasna kola, odnosno, ručnu vatrogasnu štrcaljku, koju su tada vukli konji. Marija Badil bila je supruga Jakova Badla, nekadašnjeg vlasnika kupališta i graditelja prve bolnice u Krapinskim Toplicama. “Obnovili smo naša zaprežna kola i uložili puno truda, tako da su ona sada u besprijekornom stanju” – istaknuo je predsjednik DVD-a Krapinske Toplice i zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Vladimir Huzak.


Fotogalerija