Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 23. rujna 2014.

Dosad je sudjelovalo 139 učenika iz šestih i sedmih razreda iz svih osnovnih škola na području županije, a ove godine na radionicama će sudjelovati 24 učenika iz OŠ Bedekovčina, OŠ Vladimir Nazor Budinščina, OŠ Đure Prejca Desinić, OŠ Gornje Jesenje, OŠ pavla Štoosa Kraljevec na Sutli i OŠ Ksaver Šandor Gjalski, Zabok.

Radionice će biti održane 24. rujna 2014. godine u Bedekovčini na Bedekovčanskim jezerima i 25. rujna 2014. godine na području značajnog krajobraza Zelenjak – Risvička i Cesarska gora, s početkom od 09,00 sati. Radionice će voditi stručnjaci-treneri sa Šumarskog fakulteta u Zagrebu, Hrvatskih šuma i Geološkog odsjeka Prirodoslovno matematičkog fakulteta.

Po završetku radionica 25. rujna, 2014. godine u 13,00 sati, u restoranu „Zelenjak“, Risvica 1, bit će održana svečana podjela potvrda sudionicima radionica kao dokaz uspješno obavljene edukacije. Potvrde će polaznicima dodijeliti župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Svrha programa je ciljanim senzibiliziranjem i edukacijom pridobiti širok krug suradnika, a posebno mladih za razumijevanje, kasnije i sudjelovanje u provođenju raznovrsnih akcija i mjera zaštite biološke i krajobrazne raznolikosti na području Krapinsko-zagorske županije kao što su istraživanja, opažanja, dojavljivanja, praktično sudjelovanje u projektima, rad u udrugama i dr.

Ove godine projekt „Ptiček“ su financijski poduprle Autoceste Zagreb-Macelj i Hrvatske šume.