Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 17. prosinca 2009.

„Moje europske kvalifikacije“ naziv je projekta kojeg je na temelju natječaja Ministarstvo vanjskih poslova i EI odobrilo glavnom nositelju, udruzi HUKON i partnerima Zagorskoj razvojnoj agenciji te Krapinsko-zagorskoj županiji. Projekt, čija implementacija traje još ovaj tjedan, za glavni cilj ima proširenje znanja o eurointegracijama kod učenika završnih razreda srednjih škola. Središnji je dio projekta održavanje jednodnevnih programa interaktivne nastave i radionica usmjerenih na razvijanje sposobnosti samostalnog učenja o EU i proaktivnog pristupa u sagledavanju vlastite pozicije, šanse i prepreka ulaskom naše zemlje u puno širi institucionalni, politički, gospodarski i kulturni okvir. Vrijedi spomenuti da je projekt načinjen dijelom na temelju prethodne procedure odabira i procjene interesa učenika za pojedine teme.
U projekt su uključene grupe učenika završnih razreda Srednje škole Oroslavje, Srednje škole Zabok, Gimnazije AGM iz Zaboka, zatim Srednje škole Krapina te Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka.
Završna svečanost projekta održat će se u ponedjeljak, 21. prosinca u zabočkoj gimnaziji s početkom u 11,30. Učenike i ostale sudionike pozdravit će i uručiti potvrde, kao i nagrade za najbolje eseje župan Sinša Hajdaš Dončić,  voditelj HUKON-a Momo Kuzmanović, zatim  gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, ravnateljica gimnazije Bibijana Šlogar, te direktorica ZARE Ines Gašparlin.