Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 11. siječnja 2016.

Angeljeki su udruga sa sjedištem u Brestovcu Orehovičkom koja promiče aktivizam djece i mladeži te međugeneracijsko povezivanje s ciljem aktiviranja djece i mladeži u kreativnom korištenju slobodnog vremena, a s ciljem promicanja kulture, očuvanja tradicijskog, kulturnog, ekološkog i etnološkog nasljeđa. Osnovani su 2000. godine, a od 2008. i službeno djeluju kao udruga. Zamjenica župana Jasna Petek je svim članovima Udruge na njihovom 16. saboru čestitala na cjelogodišnjem radu i istaknula „ovaj  list kojeg danas promoviramo je samo jedan mali prikaz aktivnosti koje radite i koje Županija zaista cijeni. Zaštita naše baštine, promicanje međugeneracijske solidarnosti, dobrote, plemenitosti i humanosti zaslužuje velike pohvale i to je ono što zauvijek ostaje zapisano u vašim životima“, poručila je zamjenica župana Petek.

Angeljeki su tijekom svog postojanja pokrenuli brojne projekte. Osim izdavanja almanaha udruge tu je i sportska seoska dječja ljetna liga, pjevački zbor, glumačka družina, kreativne radionica i jedinstveni projekt Betlehem Orehovički u sklopu kojeg se organizira izložba bogatih zagorskih jaslica te žive jaslice ispred crkve u Orehovici. Na ovogodišnjoj, 9. po redu, izložbi, izloženo je pedesetak jaslica iz raznih kutaka Zagorja. U sklopu sabora proglašeni su i pobjednici kojima je priznanja uručila zamjenica župana Jasna Petek. Nagradu za prvo mjesto osvojile su jaslice obitelji Đurkan iz Graba, dok su drugo mjesto podijelile jaslice osnovne i srednje škole Bedekovčina. Posebnu su nagradu osvojile jaslice obitelji Galic iz Zadravca. Zamjenica župana Jasna Petek čestitala je pobjednicima i zahvalila svima koji tijekom ovih devet godina izrađivali i izlagali jaslice te tako brojnim posjetiteljima omogućili da uživaju u izložbama.

Uz zamjenicu župana sve prisutne na 16. saboru Angeljeka pozdravili su i predsjednik Općinskog vijeća Bedekovčine Janko Buzjak te predsjednik Udruge Angeljeki Zdenko Kobešćak. Saboru je nazočila i zamjenica načelnika Bedekovčine Ivana Novosel, dok je almanah udruge predstavio Krešimir Miletić.


Fotogalerija