Zagorje
Bajka na dlanu

Na 4. Štruklijadi pobjedio restoran „Sermage“ iz Svetog Križa Začretje

Datum objave: 25. travnja 2012.

Restoran&Catering „Sermage“ iz Svetog Križa Začretje pobjednik je 4. Štruklijade, koja se održala u nedjelju, 22. travnja, u Gornjoj Stubici. Ocjene stručnog žirija u sastavu Slavko Večerić, Branka Kralj, Branko Greblički Ventek i Anka Ilinčić, koji su štrukle ovogodišnjeg natjecanja u konkurenciji 18 restorana, hotela, agroturizama i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, na drugo su mjesto pozicionirale Restoran Rody iz Gornje Stubice, a na treće Seljački turizam „Šumak“ iz Miljane, Zagorska Sela.

Štruklijadu su otvorili Nenad Stazić, potpredsjednik Hrvatskog sabora i županica Sonja Borovčak. Potpredsjednik Sabora Nenad Stazić uputio je čestitke okupljenim natjecateljima, brojnim posjetiteljima i stanovnicima Krapinsko-zagorske županije zahvalio na trudu kojim i putem ovakvih manifestacija uspješno štitite i promoviraju zagorsku štruklu kao vrhunski gastronomski brand Zagorja. Odličnu atmosferu dodatno je zakuhao kulinarski show u kojem su snage odmjerili prošlogodišnji pobjednici Terme Jezerčica u dvoboju sa izazivačicama amaterkama – djelatnicama Upravnom odjela za poljoprivredu Krapinsko – zagorske županije, Marinom Krog i Draženkom Grah. Mnogobrojni posjetitelji mogli su uživati ne samo u promatranju pripreme ovog tradicionalnog zagorskog jela već i u nastupu ŽVG Kajde iz Mača. Od prodaje zagorskih štrukli prikupljeno je 4.250 kuna za Društvo Naša djeca iz Donje Stubice kako bi se financijski potpomogla organizacija ljetovanja za djecu čiji su roditelji slabije imovinske moći.

Organizator Štruklijade je Zagorska razvojna agencija, uz financijsku potporu Krapinsko – zagorske županije, Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije te Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina te uz logističku potporu Srednje škole Zabok i Općine Gornja Stubica. Medijski pokrovitelji su Radio Kaj i Zagorski list.

 

 

Štruklijada je županijska manifestacija čiji je osnovni cilj promocija te zaštita tradicionalnog zagorskog jela – zagorski štrukli i prepoznatljivog brenda Zagorja. Izložbeno natjecateljski karakter manifestacije privlači brojne ugostitelje koji žele prezentirati svoje umijeće spravljanja zagorskih štrukli te se izboriti za titulu prvih štrukla Zagorja, dok donatorski karakter manifestacije privlači brojne posjetitelje koji osim što imaju priliku isprobati najbolje zagorske štrukle, pomažu i rad udruga s područja naše Županije koji se bave dobrotvornim radom. Krapinsko – zagorska županija prošle je godine zaštitila manifestaciju verbalnim žigom, a time i pravo korištenja naziva za manifestaciju.