Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 30. studenoga 2015.

Zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek pohvalio je entuzijazam koji stoji iza postavljanja fotonaponskog sustava „isti takav enruzijazam pokazan je prije 30 godina, kada je ovaj dom i izgrađen. Krapinsko-zagorska županija je prva u Hrvatskoj prepoznala potencijal ovakvih sustava i kućanstvima počela sufinancirati njihovu nabavu. Iako je očito da je ovo postavljanje proračunato – točno se zna koliko napona treba za ovaj dom, kao eventualni dodatak vam mogu preporučiti ugradnju solarnog sustava za toplu vodu uz pomoć Fonda za energetsku učinkovitost i očuvanje okoliša“ rekao je zamjenik župana i zaključio „Još jednom vam čestitam i nadam se da će se i drugi povesti za vašim primjerom.“

Zamjenik župana Ferek-Jambrek primio je i zahvalnicu koju je HPD Oštrc Zlatar dodijelilo Krapinsko-zagorskoj županiji za suradnju u promicanju planinarstva Hrvatskog zagorja te pomoć u postavljanju fotonaponskog sustava. Zahvalnice i priznanja dodijeljena su kao mali znak zahvale za dugogodišnju suradnju i brojnim drugim uzvanicima. Zahvalnice su tako primili i glavni tajnik Hrvatskog planinarskog saveza Darko Berljak, gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak, načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić, načelnik Lobora Božidar Markuš i brojni drugi gosti.

Predsjednik planinarskog društva Oštrc Marijan Čorić ovom je prilikom istaknuo da se ovaj događaj možda može smatrati malim u širokim okvirima, ali je zasigurno veliki događaj za zlatarsko planinarsko društvo.


Fotogalerija