Zagorje
Bajka na dlanu

Na radost najmlađih: U Krapinskim Toplicama otvoreno novouređeno igralište

Datum objave: 8. rujna 2023.

U Krapinskim Toplicama je u petak, 8. rujna 2023. godine, otvoreno novouređeno dječje igralište u parku Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice.

Na otvorenju igrališta bila je i zamjenica župana Jasna Petek, koja je istaknula kako je ovo još jedan dokaz da Krapinske Toplice zaslužuju status Općina – prijatelj djece. „Najljepši pokloni koje možemo dati djecu su dječja igrališta. Krapinsko – zagorska županija kao istinska prijateljica djece jako puno ulaže u aktivnosti za djecu i s djecom. Kada se tome pridruže gradovi i općine, prije svega gradeći dječja igrališta time nam je zagarantirano da će djeca rasti u veselom i u sigurnom okruženju. Nadam se da će i općina dobiti status ‘Prijatelj djece’ jer zaista puno ulaže za i s djecom“ – poručila je zamjenica Petek.

Načelnica Općine Krapinske Toplice Gordana Jureković istaknula je kako se radi o igralištu u vlasništvu Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice, no da Centar cijelo vrijeme dopušta i svim ostalima da koriste kako dječje igralište, tako i susjedno igralište za nogomet i košarku. „Sada smo sklopili smo Ugovor s Centrom za odgoj i obrazovanje, prema kojem je Općina Krapinske Toplice dobila ovo igralište na korištenje i to na rok od 11 godina, kvalitetno smo pripremili projekt njegovog uređenja i uspješno ga prijavili na natječaj te za taj projekt putem LAG-a Zagorje-Sutla dobili 50 tisuća eura. Čitava investicija je vrijedna nešto više od 76 tisuća eura, a tu razliku od oko 26 tisuća eura financira Općina iz vlastitih sredstava“ – rekla je načelnica Jureković te navela kako su na igralište postavljene nove sprave, postavljena je antistres podloga, izrađena je i postavljena nova sjenica te su uređene i tribine igrališta.

Na otvorenju igrališta bio je i voditelj LAG-a Zagorje Sutla Hrvoje Novak, koji je objasnio kako je igralište financirano sredstvima Programa ruralnog razvoja preko mjere LAG-a. „Osigurali smo 50.000 eura za jedinice lokalne samouprave na području LAG-a, njih ukupno 11. Osim ovog igrališta, prije dvije godine kroz LAG je osigurano 30.000 eura za uređenje društvenog doma u Maloj Erpenji. LAG je preko 80.000 eura uložio u svoj razvoj, razvoj ruralne infrastrukture koja ponajviše doprinosi mladima, a onda i svim ostalim stanovnicima“ – zaključio je voditelja LAG-a Novak.

Ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice Antun Zupanc je u kontekstu uređenja igrališta posebno istaknuo važnost promicanja inkluzije. „Ideja ovog igrališta bila je da se na njemu igraju i djeca Centra i djeca Osnovne škole i djeca iz vrtića, i sva djeca koja kao gosti dolaze. Vjerujem da smo uspjeli, da smo podigli standard i vjerujem da će daljnja ulaganja općine ići u tom smjeru“ – rekao je ravnatelj Zupanc.

 Igralište su simboličnim rezanjem vrpce otvorili mališani iz Dječjeg vrtića Maslačak, Osnovne škole Krapinske Toplice i Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice.


Fotogalerija