Zagorje
Bajka na dlanu

Na Susretu riječi najboljom proglašena “Šoa” Damira Radića

Datum objave: 18. rujna 2022.

Na glavnoj večeri proglašeni su autori najboljih radova pristiglih na natječaj za neobjavljene pjesničke i prozne radove. Najbolji u konkurenciji odraslih je  književnik iz Zagreba Damir Radić, drugo je mjesto osvojila Andrijana Kos-Lajtman, a treće Patrik Gregurec.

Nagrade su uručili zamjenica župana Jasna Petek i načelnik Općine Bedekovčine Darko Ban.

Susret riječi u Bedekovčini je susret književnika, umjetnika i prijatelja lijepe književne riječi, ali prije svega, jedna lijepa književna manifestacija koja je prerasla ne samo općinu Bedekovčina, već i Krapinsko-zagorsku županiju te je prepoznata na nacionalnoj razini. Svake godine je ocjenjivačkom sudu sve teže i teže ocijeniti koji radovi su najbolji“- istaknula je ovom prilikom zamjenica župana Jasna Petek.

„Dobili smo puno radova iz cijele Hrvatske, kako poezije tako i proze. Naime, imamo eminentne sudionike kao i žiri, tako da je kvaliteta stvarno na jednom zavidnom nivou“ – izjavio je načelnik Darko Ban čestitavši svim sudionicima, a posebno nagrađenima.

Na natječaj je pristigao 101 pjesnički i prozni rad od ukupno 61 autora. O najuspješnijim autorima odlučivalo je stručno povjerenstvo u sastavu Ivan HercegLana Derkač i Marko Gregur. Prošireni izbor odabranih radova tiskan je u popratnom zborniku.

Svake godine pokušavamo napraviti što bolji. Manifestacija od prošle godine traje tri dana po cijelom Zagorju, tako je i ove godine. Prva dva dana bila su dobra. Imamo stvarno zanimljive goste, poznate pisce, tako da mislim da je ova manifestacija pokazala što se u Zagorju može, a isto tako da ni budućnost ne bi trebala biti loša“ – rekao je kreativni i umjetnički voditelj Susreta riječi Ivan Herceg te naglasio kako ove godine ipak poezija prevladava nad prozom.

Glavnu večer su moderirali Mirela Videk Hranjec i Denis Bosak. U glazbenom je programu nastupila Zrinka Posavec.


Fotogalerija