Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 2. veljače 2023.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako je zanimanje vozača deficitarno u Krapinsko – zagorskoj županiji i da su svi koji su upisali to zanimanje i javili se za županijsku stipendiju, tu stipendiju i dobili. „I dalje se trudimo kao osnivač osigurati najbolje moguće uvjete za školovanje i obrazovanje naše djece. U ovoj školskoj godini imamo 18 učenika i nadamo se da će taj broj rasti sljedeće godine te smo stoga odlučili kupiti i ovaj kamion za praktičnu nastavu. On je  2019. godine, ali izgleda kao novi, a na njemu su i duple komande koje su potrebne za održavanje nastave i to je, rekao bih, odlična kupovina. Ono što treba napomenuti jest da, kako bi ovaj kamion bio u punoj funkciji, treba sagraditi i novi poligon. Jedan dio zemljišta je ustupila Općina, jedan dio zemljišta je u otkupu od sredstava koje je škola dobila od prodaje stana, a Krapinsko – zagorska županija je osigurala u Proračunu još dodatnih 900 tisuća kuna za samu izgradnju i opremanje poligona“ – rekao je župan Kolar te dodao kako je i za nabavku kamiona u Proračunu bilo osigurano 900 tisuća kuna, od čega je neiskorištenih ostalo oko 153 tisuće kuna pa će ta sredstva čuvati također za uređenje poligona.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu, Mirjana Smičić Slovenec navela je da je kamion nabavljen putem javnog natječaja na kojeg se javio samo jedan ponuđač i to tvrtka BMD stil iz Bedenice. „Riječ je o kamionu marke MAN, model TGL, godine proizvodnje 2019. s prijeđenih 101.583 kilometra, a ukupna vrijednost javne 597.456,78 kuna bez PDV-a, odnosno, s PDV-om 746.820,98 kuna“ – izvijestila je pročelnica Smičić Slovenec.

Načelnica Općine Konjščina Anita Krok istaknula je kako je veseli što je Krapinsko-zagorska županija ponovno prepoznala potrebu da svoja sredstava usmjeri u Srednju školu Konjščina kojoj je ovo vozilo bilo prijeko potrebno. „Općina je krajem ove godine napravila darovni ugovor prema Srednjoj školi u kojem je darovala česticu zemljišta za budući poligon, a ostatak zemljišta je financirala Županija. Vjerujem da će SŠ Konjščina opravdati to povjerenje i da će Krapinsko-zagorska županija i dalje ulagati u obrazovanje u Konjščini“ – rekla je načelnica Krok.

Ravnateljica Milojka Ratajić zahvalila je Krapinsko – zagorskoj županiji te napomenula kako su do sada imali kamion u najmu te da će im stoga ovaj novonabavljeni, vlastiti kamion puno značiti. „Ove godine imamo 16 učenika za tu praktičnu nastavu, za iduću godinu 18 i naravno da planiramo da će ubuduće ta brojka rasti” – rekla je ravnateljica Rataić, dodavši kako će im ovo vozilo biti od velike pomoći i zahvalila svima koji su to omogućili.

Direktor tvrtke BMD-Stil Mario Bedeković izrazio je zadovoljstvo nabavom novog kamiona te ovom prilikom istaknuo kako se nada da će učenici koji se u Srednjoj školi Konjščina školuju za vozača uskoro raditi i u njegovoj tvrtci.


Fotogalerija