Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 1. srpnja 2020.

Na sastanku je predstavljena nacionalna kampanja za osnaživanje žena i projekt Udruge za zaštitu i promicanje ljudskih prava „Sofija“, čiji je cilj osnaživanje i osposobljavanje žena za nošenje s izazovima u društvu u kojem živimo te njihovom osposobljavanju za aktivnije sudjelovanje na tržištu rada. Posebno se stavlja naglasak na važnost umrežavanja i povezivanja institucija koje su uključene u sustav suzbijanja i prevencije nasilja nad ženama – policije, sudstva, socijalnih službi, organizacija civilnog društva i samih žrtava nasilja.

 

Aktivnosti kampanje, koja se financira iz Europskog socijalnog fonda, provode se na području cijele Hrvatske (21 lokacija) za nezaposlene žene žrtve nasilja i stručnjake koji rade s navedenim skupinama.

 

Edukativne radionice u sklopu nacionalne kampanje za osnaživanje žena „Sofija“ za područje Krapinsko – zagorske županije, održane su od 17. do 19. lipnja 2020. godine u Zaboku. Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Nina Očko podijelila je s prisutnima informacije s održanih radionica te upoznala prisutne s donesenim zaključcima, a sve u cilju povezivanja stručnjaka iz različitih resora i olakšavanja njihove suradnje i komunikacije.

 

Na zajedničkom sastanku zamjenica voditeljice Županijskog tima  za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Sandra Kos izvijestila je o on-line konferenciji Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održanoj 29. i 30. lipnja 2020. godine, vezano uz projekt pod nazivom „ZAUSTAVIMO NASILJE NAD ŽENAMA I NASILJE U OBITELJI- ZA NASILJE NEMA OPRAVDANJA“ u svrhu unapređenja sustava prevencije i zaštite od nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

 

Naposlijetku je članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko – zagorske županije Jasna Čiček Vorih izvijestila prisutne članove o sudjelovanju na konferenciji „Žene i poduzetništvo u KZŽ 2020.“ održanoj dana 24. lipnja 2020. godine, podijelivši s prisutnima teškoće s kojima se suočavaju žene poduzetnice.


Fotogalerija