Zagorje
Bajka na dlanu

Nacionalni dan multiple skleroze

Datum objave: 29. rujna 2014.

Obilježavanje se održalo u prostorijama DVD-a Bedekovčina u Bedekovčini. Tradicija obilježavanja tog dana datira još od 1979. godine, kada je uz prisustvovanje oboljelih od multiple skleroze i neurologa iz Rijeke i Zagreba osnovano prvo „Udruženje za pomoć oboljelima od multiple skleroze i srodnih bolesti SR Hrvatske“. Obilježavanjem Nacionalnog dana multiple skleroze želi se ojačati svjesnost o ovoj teškoj bolesti te odati priznanje svim oboljelima i onima koji na posredan način žive svakodnevno uz ovu bolest.

Ovaj događaj je podržan od strane Predsjednika Republike Hrvatske gosp. Ive Josipovića koji je pokrovitelj obilježavanja dana multiple skleroze na nacionalnoj razini pa je iz Ureda predsjednika obilježavanju u Bedekovčini prisustvovala njegova osobna izaslanica i povjerenica za osobe s invaliditetom gospođa Vesna Škulić.

Organizaciju događanja podržala je Općina Bedekovčina, koja je uz Općinu Marija Bistrica, jedina s područja županije prepoznala rad Udruge i činjenicu da Udruga djeluje na području cijele županije, a ne samo Grada Zaboka gdje ima sjedište. Rad Udruge prati niz godina i Krapinska – zagorska županija koja podržava Udrugu i njezina nastojanja za podizanjem kvalitete života osoba oboljelih o multiple skleroze i zagovaranja prava oboljelih. Obilježavanju dana multiple skleroze prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Grada Krapine i načelnik Općine Desinić, te pročelnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Krapina. Ispred Krapinsko-zagorske županije događanju je prisustvovala i prisutne pozdravila Martina Gregurović Šanjug, koja je i preuzela zahvalnicu Krapinsko-zagorskoj županiji za izniman doprinos i podršku razvoju Društva multiple skleroze i unaprjeđenja položaja osoba oboljelih od multiple skleroze s područja županije

 


Fotogalerija