Zagorje
Bajka na dlanu

Nacionalni Stožer potvrdio prijedlog Stožera civilne zaštite KZŽ

Datum objave: 3. rujna 2020.

Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije je u utorak, 1. rujna 2020. godine, Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske uputio niz prijedloga na temelju kojih je Nacionalni stožer donio Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Krapinsko-zagorske županije, koje će stupiti na snagu u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine te će trajati 15 dana.

NUŽNE EPIDEMIOLOŠKE MJERE:

-zabrana izlazaka korisnika izvan prostora pružatelja usluga smještaja za starije i nemoćne osobe, djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom, izuzev ako je izlazak uvjetovan medicinskim razlozima

-preporuka zaposlenicima pružatelja socijalnih usluga smještaja u sustavu socijalne skrbi da ne odlaze na stručne skupove i druge skupno organizirane oblike usavršavanja zaposlenika (kongresi, simpoziji, predavanja, radionice i sl.)

-preporuka umirovljenicima da ne odlaze na organizirana putovanja te da ne sudjeluju na organiziranim okupljanjima većeg broja osoba.

Za pojačani nadzor ovih mjera zaduženi su stožeri općina i gradova s područja Krapinsko-zagorske županije.

 

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je na prijedlog Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije i drugih županijskih stožera te Povjerenstva za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 nad starijim osobama i osobama drugih ranjivih skupina donio i Odluku o nužnoj mjeri pojačane kontrole provođenja Upute za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi. Ovom se odlukom nalaže svim županijskim stožerima civilne zaštite u Republici Hrvatskoj da formiraju timove koji će kontrolirati provedbu navedene Upute u domovima za starije i nemoćne čiji su osnivači županije ili Republika Hrvatska, u obiteljskim domovima za starije i nemoćne i psihički bolesne odrasle osobe, u privatnim domovima za starije i nemoćne i psihički bolesne odrasle osobe i osobe s invaliditetom te kod drugih pružatelja usluga smještaja i organiziranog stanovanja u sustavu socijalne skrbi. Ova Odluka također stupa na snagu 7. rujna.

U privitku možete pronaći obje Odluke.