Zagorje
Bajka na dlanu

Nada Zgorelec iz Zagorskih Sela pobjednica 9. po redu manifestacije Babičini Kolači

Datum objave: 19. travnja 2015.

Na natjecanju, na kojem je nastupilo 35 bakica, Nada Zgorelec prvo je mjesto osvojila sa kolačem punjenim orasima kojeg je nazvala ”Gostovanjsko prase”. Drugoplasirana bila je Mirica Sinković, trećeplasirana Marija Bračević, dok je Nada Tučkar osvojila nagradu i priznanje u kategoriji „Izvorno zagorsko“.

Župan Željko Kolar zahvalio je svim natjecateljicama na sudjelovanju na manifestaciji, pohvalivši pritom njihovo umijeće u spremanju tradicionalnih zagorskih slastica spremljenih po autohtonim receptima, dodavši da one doprinose očuvanju zagorske tradicije i kulturne baštine. Župan Kolar također je zahvalio Općini Petrovsko, na čelu sa načelnikom Ivanom Šanjugom, koja je bila domaćin manifestacije. Predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki izrazila je zadovoljstvo što je ova manifestacija, koja je pokrenuta dok je ona bila županica, postala tradicionalna.

Stručni žiri ove su godine činili Branko Čukelj, direktor hrane i pića u hotelu Sheraton i dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza, Božica Brkan, glavna urednica internetskog magazina Oblizeki i Marko Živaljić, vlasnik seoskog gospodarstva i predsjednik kuharskog saveza KZŽ, koji su ocjenjivali autohtonost recepture i sastojaka, okus i izgled kolača te domišljatost u prezentaciji.

Manifestaciju, koja je bila dobro posjećena, otvorila je zamjenica ministra poljoprivrede, Snježana Španjol, a među brojnim posjetiteljima na Petrovskom bio je i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš-Dončić. Manifestaciji su nazočile i saborske zastupnice Dunja Špoljar i Sunčana Glavak te zamjenici župana KZŽ Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek.


Fotogalerija