Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 3. srpnja 2020.

Okupljene učenike i nastavnike pozdravio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar: „Imam ogromno povjerenje u mlade ljude. Gledam ih kako su puni znanja i puno širih pogleda nego što je to bila moja generacija, koja je odrasla u sasvim drugim okolnostima. Činjenica je da svijet nikad nije bio manji i nikad nije bilo veće mogućnosti da se dođe do određenog cilja.  Ako ste radoznali i imate volju za učenje, onda stvarno ne postoje ni granice ni ciljevi koje ne možete doseći. Iskoristite tu šansu!“ – rekao je župan Kolar te potom uručio bon od 2.000 kuna Pavelu Novaku – učeniku ŠUDIGO-a koji je sve razrede školovanja za glazbenog klavirista završio s prosjekom 5,0, ujedno najboljem maturantu glazbenog odjeljenja ŠUDIGO-a. Krapinsko-zagorska županije će i ove godine novčano nagraditi sve učenike koji su sve razrede svog srednjoškolskog školovanja završili s prosjekom 5,0. „Simbolična gesta, ujedno pohvala i čestitka za trud koji nikako nije mali“ – naglasila je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek.

Na svečanoj podjeli učenicima su uručene Završne svjedodžbe, svjedodžbe 4. razreda, europass te podijeljene pohvalnice i nagrade učenicima koji su postigli zapažene rezultate i svojim zalaganjem posebno se istaknuli tijekom srednjoškolskog obrazovanja. Sva četiri razreda je odličnim uspjehom završilo 12 učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, među kojima je učenicom generacije proglašena Doris Tkalčević, koja je završila dva zanimanja – srednju glazbenu školu te smjer medijski tehničar te ujedno kroz cijelo školovanje promovirala svoju školu i svoja zanimanja. „Veoma sam tužna što se moram oprostiti sa svojim kolegama i profesorima, no također sam i sretna što sam došla do ovoga i veselim se novim životnim iskustvima. Drago mi je i da je škola uvidjela moj potencijal i uloženi trud u posljednje četiri godine“ – rekla je Doris Tkalčević, koja nakon srednjoškolskog školovanja planira upisati Glazbenu akademiju u Zagrebu, smjer instrumentalist violinist.

Ova školska godina je bila specifična i posebna, osobito drugo polugodište gdje smo većim dijelom radili online. Nastojimo uvijek najbolje izvući  iz onoga u čemu jesmo, profesori su jednostavno takve osobe koje se mogu prilagoditi i koje iz teških situacija mogu izvući ono najbolje i najučinkovitije“ – rekla je ravnateljica ŠUDIGO-a Božica Šarić, koja je također naglasila kako je i ova svečanost održana u posebnim okolnostima, uz sve epidemiološke mjere.

Okupljene je pozdravila i predsjednica Školskog odbora ŠUDIGO-a Sonja Borovčak naglasila je kako su svi učenici ŠUDIGO-a vrijedni te predstavnik roditelja Hrvoje Domitrović, koji je zahvalio nastavnicima i djelatnicima škole koji su osamostalili učenike i olakšali im put u daljnji život.

ŽELJE ZA BUDUĆNOST

Kao županu Krapinsko-zagorske županije najveća mi je želja da upišite fakultet koji želite ili se možda već sad uspješno otisnete na tržište rada i nađete posao te da ostanete živjeti ovdje u Hrvatskoj i Zagorju. Ako put nekoga odnese u svijet – i to je izazov, i to je ljudski i to je normalno. Stječite nova znanja i nove prijatelje, no nemojte zaboraviti svoju kuću i otkud ste došli. Znanje koje ste stekli vani pokušajte kod nas prenijeti na neke druge generacije i na neke druge mlade ljude. Samo ćemo tako biti otvorena zemlja iz koje će neki odlazit u potragu za novim znanjima, ali i u koju će drugi dolaziti zbog novih znanja i iskustava“ – poručio je ovom prilikom župan Kolar.

 


Fotogalerija