Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 8. srpnja 2022.

Više od 250 učenika i učenica iz Krapinsko-zagorske županije je u školskoj godini 2021./2022. sudjelovalo na državnim i međunarodnim natjecanjima na kojima su ostvarili odlične rezultate. Ove godine učenici osnovnih škola osvojili su tri prve nagrade, jednu drugu i jednu treću. Učenici srednjih škola osvojili su pet prvih mjesta, 11 drugih i 9 trećih. Učenici su bili uspješni i u sportu i glazbi, a za osvojeno prvo mjesto Krapinsko-zagorska županija je dodijelila im je nagradu od 600 kuna, za drugo 500 kuna, a za treće 400 kuna. Uz novčanu nagradu, Krapinsko-zagorska županija osigurala im je i ulaznice za Terme Tuhelj. Osim učenika, nagrađeni su i njihovi mentori te korepetitori u glazbenim natjecanjima.
Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar poručio je kako bi s ovim brojevima bile sretne i puno veće županije. “Vi ste pokazali da se sa znanjem, upornošću i odricanjem može doći do sjajnih rezultata. Izuzetno nam je stalo do obrazovnog sustava na području naše županije i vjerujem da pogotovo profesori i ravnatelji znaju koliko truda i novaca ulažemo u obrazovni sustav. Kako bismo pokazali koliko nam je stalo i da cijenimo ono što radite smo organizirali ovaj prijem i dodjelu nagrada” – rekao je župan Kolar dodavši kako je više od svega bitan smiješak na licima mentora koji su ponosni na svoje učenike. Zahvalivši svim mentorima, profesorima i ravnateljima na svemu što čine za odgoj i obrazovanje djece, župan se posebno osvrnuo na protekle dvije godine koje su bile izuzetno teške za obrazovni sustav. “Trebalo je uložiti dodatan napor da se nastava provodi. Vjerujem da više nećemo morati biti u takvim iskušenjima, no nažalost, iskustvo nas uči da se moramo pripremiti za sve scenarije. Možete biti ponosni na vaše uspjehe” – zaključio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Nagrade su učenicima uručili župan Željko Kolar, zamjenica župana Jasna Petek j pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec. “Njegujte upravo ovu ljubav prema znanju, sportu, znanosti, glazbi, struci jer sve te ljubavi oplemenjuju prije svega vaš život, a nakon toga život svih nas, život naše Krapinsko-zagorske županije” – poručila je zamjenica župana Jasna Petek.

U glazbenom programu nastupila je Vokalna skupina Oš Bedekovčina, Dorijan Gučin iz Gimnazije A. G. Matoša Zabok, Dora Šarić iz Osnovne glazbene škole pri OŠ K. Š. Gjalskog Zabok te Ema Idźojtić i Lana Škreblin, uz klavirsku pratnju Ivana Škreblina” iz Osnovne glazbene škole pri OŠ K. Š. Gjalskog Zabok.

Dobrdošlicu brojnim okupljenima poželio je i ravnatelj Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog Zabok Tomislav Polanović.


Fotogalerija