Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 5. listopada 2012.

Među 77 izlagača naći će se povrćari, voćari, cvjećari, pčelari, proizvođači kupinovog i autohtonih sorti vina, voćnih sokova, bučinog ulja, sira, domaćeg pekmeza, zagorskih mlinca.. Predstavit će se i turističke zajednice, turističko-ugostiteljski objekti te mnogobrojni tradicijski obrti i kućne radinosti Krapinsko-zagorske županije pa će se tako moći kupiti i zaštićene drvene igračke iz Laza, licitari, unikati od keramike. Sve što će mirisom i okusom mamiti sa zagorskih štandova moći će se kupiti po promotivnim cijenama, baš kao i degustirati tradicionalne zagorske specijalitete poput nezaobilaznih štrukli, mesa zagorskog purana, sira i tradicionalnih slastica. Na ovaj će način zagorska poduzeća, tradicijski obrti, agroturisti i kulturne ustanove Zagrepčanima predstaviti bogatstvo svog gastronomskog, tradicijskog, zdravstvenog, rekreacijskog i vjerskog turizma.

Bogat cjelodnevni program započet će subotu u 9.30 sati svečanom povorkom od Kaptol centra prema Trgu bana Jelačića. U svečanim vojničkim odorama, Tkalčićevom ulicom maršitrat će elitne povijesne postrojbe Krapinsko-zagorske županije, Kegelevića straža i Kostelska pištola, a u zagorskim narodnim nošnjama prošetat će se članovi foklornih društava. Manifestacija će službeno biti otvorena u 10 sati govorima krapinsko-zagorske županice Sonje Borovčak i predstavnika grada Zagreba, nakon čega će uslijediti bogat kulturno-umjetnički program i dvodnevna prodajna izložba.

Zahvaljujući bogatim nagradama sponzora, posjetitelji će kroz nagradnu igru imati priliku dobiti vrijedne darove, wellness i spa rekreaciju te boravak u Zagorju.

 

100% zagorsko manifestacija je Krapinsko-zagorske županije izložbeno- prodajnog karaktera koja se održava treći puta, od čega dva puta u Zagrebu na Trgu bana Jelačića. To je ujedno i najveći izlog raznovrsne i bogate ponude zagorske hrane, vina i prirodnih pića, kulture, tradicije i zabave. Cilj joj je prikazati Zagorje kao regiju koja njeguje tradiciju i koja je u mnogočemu uspjela sačuvati izvornost na koju inovativno nadograđuje sve izazove modernih vremena i tržišta; kao regiju u kojoj se vrednuje kvaliteta ekološkhi i integriranih poljoprivrednih proizvoda i turističkih usluga. Zagorje se može istaknuti i kao regija koja je prepoznala vrijednost očuvanja tradicije i autohtonih proizvoda na kojima gradi robne marke i turističke brandove te koja kroz županijske manifestacije neprestano ulaže napore kako bi se se uistinu predstavila kao regija koja zavređuje naziv Bajke na dlanu.