Zagorje
Bajka na dlanu

NAJAVA: Jubilarna 10. manifestacija “100% zagorsko” u petak i subotu u Rijeci

Datum objave: 21. kolovoza 2023.

U Poduzetničkom inkubatoru u Krapini župan Željko Kolar, pročelnica županijskog upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić i voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar najavili su u ponedjeljak, 21. kolovoza 2023. jubilarnu desetu manifestaciju “100% zagorsko ” u Rijeci.

Ovogodišnja manifestacija održat će se u petak i subotu, 25. i 26. kolovoza 2023. na riječkom korzu, s ciljem promoviranja Zagorja kao poželjne turističke destinacije, bogate kulturne baštine i gastronomske ponude.

“Sve je počelo kada sam ja tadašnjeg gradonačelnika Vojka Obersnela pozvao na “100% Zagorsko u Zagrebu” i pitao ga želi li da dođemo i u Rijeku. Taj dogovor je trajao 30 sekundi. Ovo je još jedan način kojim smo spojili naše poduzetnike i gospodarstvenike koje su u Rijeci otvorile svoje dućane.  Dakle, osim klasične promocije koju smo u Rijeci radili da privučemo turiste u Zagorje, napravili smo i to da našim poduzetnicima i poljoprivrednim proizvođačima omogućimo ulazak na za njih sasvim novo tržište”, rekao je župan Kolar te najavio kako će se izložiti sve najbolje što Krapinsko-zagorska županija nudi. “Samo najbolje za naše prijatelje Riječanke i Riječane. Najave su da će dan biti pravi ljetni, a mi ćemo ga dodatno zagrijati programom kojeg smo pripremili”, poručio je župan Kolar.

100% Zagorsko je manifestacija prodajno – izložbenog karaktera na kojoj će biti izlagani poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Na manifestaciji će sudjelovati 50 izlagača među kojima će svoje proizvode izložiti izlagači koji su na natjecanjima ostvarili vrhunske rezultate. U ponudi će se naći bučino ulje, med, medenjaci, povrće, voće, rakije i likeri, vina, piva,  sirevi, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi, tradicijske igračke. “Na riječkom korzu zagorski izlagači uvijek su lijepo prihvaćeni i od Riječana i njihovih gostiju, a proizvodi se rado kupuju. Ponudit će se široka lepeza proizvoda koja je interesantna kupcima, ali i čija je kvaliteta potvrđena i na europskoj razini”, istaknula je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić.

U sklopu manifestacije i ove godine organizirane su cjelodnevne animacije za posjetitelje. Tako će ove godine u sklopu kulturno umjetničkog programa na Korzu svirati „Hands & Voice“ i Črleni lajbeki, a najmlađe će zabavljati Krapinski neandertalci. Na Korzu će posebno biti izdvojen turistički dio gdje će se prezentirati Turistička zajednica te predstavnici Termi Jezerčica i Muzeja Hrvatskog zagorja. “Pripremili smo i bogate nagrade, kroz nagradne igre preko radio postaja s riječkog područja koje su osigurali naši smještajni objekti i Muzeji Hrvatskog zagorja”, rekla je voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije Sanja Škrinjar.


Fotogalerija