Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 11. prosinca 2015.

Krapinsko-zagorska županija u suradnji sa Županijskim povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe opojnih droga organizira predavanje pod nazivom “Prevencija problema u ponašanju i poticanje zdravog razvoja djece rane dobi” koje će održati doc. dr. sc. Valentina Kranželić sa Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Predavanje će se održati dana 15. prosinca (utorak) 2015. godine u 15,00 sati u Pregradi, u Dječjem vrtiću “Naša radost”, Stjepana Škreblina 1. Predavanje je namijenjeno ravnateljima, odgajateljima, učiteljima i stručnim suradnicima u vrtićima i nižim razredima osnovnih škola.

 

Brojna istraživanja ukazuju na veliku učinkovitost prevencije u ranoj životnoj dobi djece kada je proces formiranja osobnosti djeteta fleksibilniji i senzibilniji na utjecaje, a s druge strane na njihovu svjesnost zlouporabe nikotina, alkohola i drugih sredstava ovisnosti. Zbog toga je u toj dobi važno primarno preventivno djelovanje usmjereno na poticanje zdravog razvoja djeteta i uklanjanje rizičnih čimbenika u smislu osnaživanja djece u pozitivnim vrijednostima, jačanja zaštitnih čimbenika u obitelji i osiguravanja vanjskih sustava koji podržavaju i potiču razvoj sposobnosti. Vrtići i škole glavna su podrška obitelji u harmoničnom utjecaju na cjelokupni djetetov razvoj i velika pomoć u osnaživanju djeteta za prevladavanje kriza razvoja i borbi protiv ovisnosti.

 

Ovim putem Vas pozivamo da svojim dolaskom podržite ovu aktivnost kako bismo zajedno potaknuli djecu za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.  

 

Ujedno molimo da svoj dolazak potvrdite do 10. prosinca telefonom na broj: 329-078 ili elektronskom poštom na adresu: miljenka.muzar@kzz.hr.