Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 16. rujna 2016.

Program se održava u organizaciji Jumicar Hrvatska s partnerima – Krapinsko-zagorskom županijom, Odborom za sigurnost u prometu KZŽ, Društvom Crvenog križa KZŽ, Ministarstvom unutarnjih poslova i nekoliko zagorskih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

 

 

Središnji događaj podjele Jumicar vozačkih dozvola učenicima

počinje u 10,00 sati.

 

 

Program Jumicar nastao je u Finskoj, a već se godinama uspješno provodi u većini europskih zemalja. U Hrvatskoj je prisutan već četvrtu školsku godinu i do sada je kroz njegovu obuku prošlo više od 20.000 učenika drugih i trećih razreda iz više od 140 škola. Program će se ove školske godine provoditi i u većem broju škola Krapinsko-zagorske županije. Kroz pet dnevnih edukacija, od 20. do 26. rujna, u njemu će sudjelovati učenici iz 17 škola s područja naše županije. Na samom početku akcije u Bedekovčini okupit će se djeca iz OŠ Bedekovčina, Brestovec Orehovički, Mače i Zlatar.

 

Prvi dio programa je multimedijsko predavanje o prometnim pravilima, ulozi svih sudionika i poželjnog ponašanja u prometu, dok je drugi dio praktičan, tj. uključuje samostalnu vožnju malim automobilima na prometnom poligonu uz nadzor i asistenciju instruktora i prometne policije. Po provedenoj obuci djeca dobivaju Jumicar vozačke dozvole. Dodatno, djeca tijekom obuke prolaze kroz radionice DVD-a i Crvenog križa na kojima uče osnove prve pomoći, o opasnostima požara i  rizicima za njegovo nastajanje. Akcija se provodi pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i jedinica lokalne samouprave s njenog područja.

 

VIŠE INFORMACIJA NA: http://jumicar.net/