Zagorje
Bajka na dlanu

Najava: Tradicionalni koncert “Svijet i TAMBURA”

Datum objave: 15. rujna 2023.

Pozivamo vas na tradicionalni koncert „Svijet i TAMBURA“ koji će se održati 8. listopada 2023. u Festivalskoj dvorani u Krapini s početkom u 19 sati. Posebna nota ovogodišnjeg šestog izdanja festivala je obilježavanje 20 godina postojanja i djelovanja Kulturno umjetničkog društva Mihovljan.

U bogatom glazbenom programu sudjeluju: Sabina Kunštek, Lucija Job, Hrvoje Funda, Mario Plantak, Filip Mikša, Mihael Cobović, Zagorje Brass Quintet i Tamburaški orkestar KUD-a Mihovljan.

Ulaz je slobodan, a ulaznicu možete rezervirati na broj: 0981640520 ili e-mail: ivan.bartolic162@gmail.com

Festival “Svijet i TAMBURA” projekt je Kulturno umjetničkog društva Mihovljan, započet 2016. godine. Uz Tamburaški orkestar KUD-a Mihovljan sudjeluju i izvođači drugih instrumenata čime se postiže svestranost u zvuku, odnosno jedna simfonijska orkestralna dimenzija. Posebnost festivala je svestranost repertoara – od klasike, filmskih tema, evergreena, rocka i bluesa pa do poznatih tamburaških instrumentalnih skladbi, kao i umjetničkih skladbi pisanih za glas i tamburaški orkestar. Cilj Tamburaškog orkestra KUD-a Mihovljan je ovim festivalom promovirati tamburu kroz sva glazbena područja radi njezinih izuzetnih tehničkih i intonativnih mogućnosti, dosegnuti njezinu popularnost i značajnost kao što su to učinili mnogi drugi narodi sa svojim tradicijskim glazbalima.


Fotogalerija