Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 14. travnja 2022.

Program festivala predstavio je predsjednik Kulturne udruge „GFUK“ Adam Končić,  koji je istaknuo da će GFUK početi 22. travnja i traje do 8. svibnja. U 17 dana donosi 11 kazališnih predstava, odnosno čak 33 izvedbe koje će biti odigrane u sedam gradova i dvadeset jednom mjestu Hrvatskog zagorja, ali i u dva mjesta Gradišća.

Glumački festival u Krapini i po Zagorju i ove godine podržava Krapinsko-zagorska županija, koja ga je uvrstila među manifestacije od posebnog interesa. „Nakon 15 godina možemo reći da je Festival ispunio svoju svrhu, a to je da pruži ljudima smijeh i zadovoljstvo i da približi ljudima dramsku umjetnost. Moja namjera je bila da sa predstavama idemo i među ljude van Krapine koji bi se teže odlučili da dođu na predstavu ukoliko bi one bile samo ovdje. Ove godine imamo sreće da su mjere ukinute, ponovno dvorane mogu biti pune i vjerujem da će to opet stvoriti pravu atmosferu koja je pratila Festival do 2019. godine“ – poručio je župan Željko Kolar.

Na konferenciji za medije govorili su i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, direktorica Turističke zajednica Grada Krapine Nedjeljka Vodolšak, ravnateljica POU Krapina Grozdana Pavlović, književnik Ladislav Prežigalo koji ove godine obilježava 55 godina rada, redateljica Nina Kleflin te pjevačka diva Zdenka Kovačiček, koja će se zagorskoj publici ovaj put predstaviti kao glumica.

Ovo je godina Festivala i ujedno i trinaesta godina gostovanja predstava diljem Zagorja. Kroz 14 godina festivala gostovalo je 111 predstava koje su odigrane 299 puta pred ukupno 79.490 gledatelja.

Više o festivalu i raspored predstava pronađite na gfuk.hr

 

 


Fotogalerija