Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 6. srpnja 2023.

U sportskoj dvorani Srednje škole Krapina u četvrtak, 6. srpnja 2023. održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen 31. Zagorski gospodarski zbor.

Ova gospodarska manifestacija održat će se u sklopu Tjedna kajkavske kulture u Krapini od 7. do 9. rujna 2023., a program su najavili organizatori: župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Nenad Kučiš, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek i direktor Radija Kaj Dragutin Gradečak uz prisustvo ravnatelja Srednje škole Krapina Ivice Rozijana, pročelnice županijskog upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanje Mihovilić i poslovne tajnice Županijske komore Krapina Janje Kantolić.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako će ove godine na Zagorskom gospodarskom zboru biti sadržaja za gospodarstvenike koji su vezani na aktualne teme u svijetu obrtništva i poduzetništva, ali će se predstaviti i sve ono što su gospodarstvenici radili u 2022. godini te u prvom dijelu 2023. godine.

“Postoji mogućnost da se otvori još neka aktualna tema, poput pitanja recesije. Vidljivo je da se kriza polagano pojavljuje u Njemačkoj, a naše gospodarstvo je vezano za tu zemlju. Međutim, imamo gospodarstvo koje je postavljeno na čvrstim temeljima, gospodarstvenici su ljudi s vizijom, ulažu u ljudske kapacitete i nove tehnologije, kontinuirani je rast izvoza, prihoda i ukupne dobiti te praktički nemamo nezaposlenih na području Krapinsko-zagorske županije”, istaknuo je župan Kolar te pozvao sve gospodarstvenike da se prijave kako bi pokazali sve ono najbolje što Krapinsko-zagorska županija nudi u gospodarstvu.

Zbor će se održati u središtu grada Krapine, uz Šetalište hrvatskog narodnog preporoda u prodajnim kućicama te na prostoru Srednje škole, u sportskoj dvorani i na školskim igralištima. Zemlja partner je Republika Austrija, dok je partner županija – Osječko-baranjska županija.

Prijave za sudjelovanje mogu se podnijeti na e-mail: info@zgz.hr do 28. srpnja 2023.


Fotogalerija