Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 23. svibnja 2007.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare prezentirana je realizacija dosadašnjih projekata u Regionalnom operativnom planu Krapinsko-zagorske županije. Od ukupno 198 projekta pristiglih u prvom javnom pozivu njih  78 ili 40 posto ima svu potrebnu dokumentaciju te se može početi s njihovom primjenom. Vrijednost tih 78 projekata iznosi 668 milijuna kuna, a najviše ih je iz područja infrastrukture (36), zatim poduzetništva (13), njegovanje kulturne baštine i razvoj kulture (6) te obrazovanje – ljudski potencijali(4).
Toliki broj spremnih i prijavljenih projekata je samo dokaz da Krapinsko-zagorska županija, općine i gradovi, te udruge i  poduzetnici u našoj županiji rade vrlo kvalitetno i uspješno. Projekte u Regionalni operativni plan prijavile su dvadeset i šest jedinica lokalne samouprave dok općina Tuhelj, Mihovljan, Mače, Lobor i Kraljevec na Sutli, te grad Pregrada nisu prijavili niti jedan projekt. Također će se na idućoj sjednici Županijskog Poglavarstva raspravljati o Prijedlogu odluke  o osnivanju Županijskog tima za predlaganje projekata ROP-a od interesa za
Županiju. Prezentaciju je održao Siniša Hajdaš-Dončić, a županica Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki je u uvodnoj riječi naznačila da je jedan od glavnih prioriteta Županije gospodarski razvoj.
Drugi javni poziv za iskazivanje interesa za prijavljivanje razvojnih projekata u Regionalni operativni plan bit će objavljen u petak 25. svibnja ove godine na Internet stranicama Krapinsko-zagorske županije i Zagorske razvojne agencije, te u Zagorskom i Večernjem listu. Taj poziv je namijenjen svim gradovima i općinama, poduzećima i svim ostalim zainteresiranima, a ukoliko projekti nisu prijavljeni u ROP isključuje se mogućnost sufinanciranja Županije i kandidiranja projekata za pretpristupne europske fondove.