Zagorje
Bajka na dlanu

Nastavak investicijskog ciklusa ŽUC-a KZŽ: Asfaltirana županijska cesta u Proseniku koja spaja Desinić i Tuhelj

Datum objave: 15. studenoga 2023.

Županijska uprava za ceste Krapinsko-zagorske županije provodi veliki investicijski ciklus kojim će sanirati 58 zasebnih dionica županijskih i lokalnih cesta presvlačenjem novim asfaltnim slojem. Tijekom ovog tjedna završeno je asfaltiranje dionice Ž2248 (Desinić Ž2151)- Velika Horvatska – Tuhelj – D205) u naselju Prosenik na području Općine Tuhelj.

Radove je u srijedu 15. studenog 2023. obišao župan Željko Kolar zajedno s načelnikom Općine Tuhelj Mladenom Hercigonjom i ravnateljem Županijske uprave za ceste KZŽ Stjepanom Sirovcem.

Kako je istaknuo župan Željko Kolar, novi investicijski ciklus koji se provodi kroz kreditnu liniju preko ŽUC-a ukupne vrijednosti 4,4 milijuna eura pokrenut je odmah po završetku radova iz Fonda solidarnosti EU. “Sigurnost i kvaliteta prometnica jedan je od prioriteta u ovoj i sljedećoj godini. Završena je ova dionica u Tuhlju, strojevi su preseljeni na područje grada Pregrade, a idući tjedan prelazimo na područje grada Klanjca. Ove godine ostaje nam još dionica u Andraševcu, gdje se radila aglomeracija. S obzirom na zimski period, investicijski ciklus po čitavom Zagorju nastavljamo u proljeće sljedeće godine”, najavio je župan Kolar.

Ravnatelj ŽUC-a KZŽ Stjepan Sirovec rekao je da je ukupna ugovorena i izvedena vrijednost radova na ovoj dionici nešto više od 106.000 eura, odnosno skoro 800 tisuća kuna, postavljeno je nešto više od 6000 m2 novog asfaltnog zastora u dužini od jednog kilometra.

Zadovoljan ulaganjima Županijske uprave za ceste na području Općine Tuhelj je načelnik Mladen Hercigonja koji je istaknuo da je riječ o značajnoj investiciji s obzirom da je cesta dosta prometna. “Veselimo se svakom ulaganju na području naše općine. Na proljeće je planirana i obnova prometnice u Tuheljskim Toplicama, što nam je isto jako značajno. Suradnja sa ŽUC – om je na visokoj razini i nadam se da će tako i ostati”, istaknuo je Hercigonja.


Fotogalerija