Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 8. rujna 2018.

Simboličnom početku drugog dijela ovogodišnje preventivne akcije edukacija o sigurnosti u cestovnom prometu za djecu nižih razreda osnovnih škola prisustvovao je i zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek, koji je tom prilikom istaknuo kako Krapinsko-zagorska županija i Odbor za sigurnost u prometu već četvrtu godinu za redom organiziraju Program prometne kulture za najmlađe.  

Program čine dva djela: multimedijsko interaktivno predavanje, gdje djeca kroz igru uče prepoznati opasnosti, pravilno ponašanje, važnost horizontalne i vertikalne signalizacije u svrhu povećanja sigurnosti te drugi dio – samostalno upravljanje vozilima za obuku na prometnom poligonu uz nadzor instruktora i prometne policije. Djece, izmjenjujući se u ulogama pješaka i vozača, na siguran način uče o preuzimanju odgovornosti, predviđanju opasnosti i shvaćanju uzročno-posljedične veze ponašanja u prometu.

Djeca pored učenja o prometu, imaju prilike proći radionice Osnova prve pomoći u organizaciji Crvenog križa i Zaštita od požara za djecu, u organizaciji lokanih JVP-i i DVD-a.

Preventivna akcija Program prometne kulture za najmlađe provodi se u organizaciji udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar hrvatska, a akciju podupiru i jedinice lokalne samouprave s područja Krapinsko-zagorske županije, PU krapinsko-zagorska, Županijsko društvo Crvenog križa KZŽ…

Prvoj akciji u ovoj školskoj godini nazočio je i zamjenik načelnika Gornje Stubice Vladimir Škvorc.

 


Fotogalerija