Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 13. svibnja 2020.

s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju i organizaciju rada u Zavodu za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije, Službi školske medicine i školskim ustanovama ovim putem vas obaviještavamo o nastavku aktivnosti i uputama vezanim uz preglede djece pred upis u 1. razred osnovne škole, za školsku godinu 2020./2021. Aktivnosti upisa djece u prvi razred nastavljaju se u razdoblju od 11. svibnja 2020. godine do zaključno 31. kolovoza 2020. godine.

 

TERMIN RASPOREDA PREGLEDA ZA POJEDINO DIJETE BIT ĆE DOSTUPAN NA MREŽNIM STRANICAMA ŠKOLSKIH USTANOVA (web adrese školskih ustanova dostupne su na dnu stranice), ODNOSNO  O ISTOM ĆE RODITELJE DJETETA OBAVJESTITI ŠKOLA/LJEČNIK ŠKOLSKE MEDICINE (ovisno o načinu rada).

 

Roditelj djeteta treba donijeti sljedeću dokumentaciju:

  • zdravstvenu iskaznicu djeteta
  • ispunjeni upitnik s anamnestičkim podacima (Upitnik u privitku)
  • cijepnu iskaznicu djeteta
  • medicinsku dokumentaciju za dijete kojom raspolažu
  • roditelj koji  ima zubnu potovnicu i laboratorijski nalaz krvi i urina, iste donosi sa sobom, a  ukoliko nema istu ne treba pribavljati

VAŽNO!

Prilikom dolaska na pregled, u pratnji smije biti samo jedan roditelj, a dolazi se točno u vrijeme termina za pregled.

Sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama, prije ulaska u ustanovu i čekaonicu, djeci i pratnji će se mjeriti tjelesna temperatura. Djeca i odrasli u pratnji s febrilitetom i respiratornim simptomima, neće biti primljeni. Prije ulaska na pregled, roditelj će ispuniti Izjavu o mogućem riziku zaraze SARS-CoV-2 virusom. (Izjava u privitku)

Upitnik – anamnestički podaci djeteta

Izjava SARS-CoV-2 virus

Uputa Zavoda za javno zdravstvo

Preporuka HDSSM

Web adrese škola