Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 10. prosinca 2015.

Poznato je da organizaciju natjecanja, susreta i smotri učenika iz jezično-umjetničkih, prirodoslovno-matematičkih, humanističkih i ekoloških područja već više godina provodi Krapinsko-zagorska županija (uz veliku pomoć i angažman škola domaćina i županijskih povjerenstava), a organizaciju športskih natjecanja Savez školskih športskih klubova KZŽ.
Također je važno znati da će se za županijski nivo natjecanja za podmirenje troškova izdvojiti: 1. za športska natjecanja 170.000 kn; 2. za sva ostala natjecanja, susrete i smotre 295.000 kn.
U svrhu provedbe i organizacije natjecanja, susreta i smotri, imenovana su brojna županijska povjerenstva (na prijedlog predmetnih županijskih aktiva), određene su škole domaćini natjecanja i ista se odvijaju u skladu s vremenikom i uputama nadležnih agencija (AZOO i ASOO)- ta pravila su dostupna na njihovim web stranicama.
Tijekom održavanja natjecanja, pored već objavljenih općih dokumenata, uvidom na web stranice (tabele u nastavku) osnovnih i srednjih škola – domaćina natjecanja, svi zainteresirani će moći saznati sve potrebne podatke o županijskoj razini natjecanja.
Nadalje, podaci o tome će od škola domaćina biti proslijeđeni državnim povjerenstvima i ista će potom po određenim pravilima pozivati određeni broj učenika na državna natjecanja.
Sve podatke o državnim natjecanjima zainteresirani prvenstveno trebaju tražiti na web stranicama već spomenutih agencija (AZOO i ASOO).
Vjerujemo da će naši učenici i njihovi mentori i ove godine na svim razinama postizati vrijedne rezultate kao i do sada.
Svima uključenima u sustav učeničkih natjecanja, susreta i smotri od srca zahvaljujemo na angažmanu i uloženom trudu, a pogotovo učenicima koji na taj način pokazuju svoj interes, želju i htijenje za većim i širim spoznajama!
Učenici i njihovi mentori koji će na državnim natjecanjima osvojiti prvo, drugo ili treće mjesto, biti će i prigodno nagrađeni na posebnom prijemu Župana, slično kao i 2015. godine.