Zagorje
Bajka na dlanu

Noć muzeja 2024.: Zamjenica župana posjetila Muzej grada Pregrade

Datum objave: 26. siječnja 2024.

Posljednjeg petka u siječnju Hrvatsko muzejsko društvo već tradicionalno organizira manifestaciju Noć muzeja u koju se uključuju brojni muzeji iz cijele Hrvatske. Ovogodišnja Noć muzeja održava se po 19. puta i to s temom “Muzeji i nova publika”, a iz Krapinsko-zagorske županije u manifestaciju su se svojim programom uključili su Galerija izvorne umjetnosti Zlatar, Gradska galerija Zabok, Muzej grada Pregrade, Muzej oldtimera Presečki, Muzej Radboa, Galerija grada Krapine i Športsko kulturna udruga Strmec Humski (Zavičajna zbirka).

Program Noći muzeja u pregradskom gradskom muzeju Zlatko Dragutin Tudjina posjetila je zamjenica župana Jasna Petek, koja je prisustvovala otvorenju izložbe radova učenika Srednje škole Pregrada “Glavom, srcem i rukama”.

“Jako mi je drago što je Muzej grada Pregrade dio velikog broja od 150 muzeja koji su večeras otvorili svoja vrata. Zaista jedinstvena Noć muzeja pruža priliku da se posjete hrvatski muzeji i doživi nešto novo jer svaki muzej nudi nešto posebno i specifično. Žao mi je što Muzeji Hrvatskog zagorja nisu večeras otvorili svoja vrata, no nadam se da će se u budućnosti to promijeniti jer je zaista posjećenost bila velika kada su se uključivali”, rekla je zamjenica župana Jasna Petek i pohvalila Srednju školu Pregrada, Učenički dom i sve učenike koji su sudjelovali u ovoj izložbi.

Cilj izložbe bio je široj sredini približiti dnevni ritam rada i života u Učeničkom domu SŠ Pregrada te prikazati talente i ideje učenika i njihovih mentora. Osim izložbe, Muzej grada Pregrade u Noći muzeja ponudio je i dječji program “Pregračke priče iz davnine” uz Tomicu Kolara koji se odvijao u zamračenom prostoru Zbirke rudarstva, a održano je i predavanje dr. sc. Denivera Vukelića “Magija na hrvatskom povijesnom prostoru”. Za sam kraj Noći muzeja održan je Koncert za klavir i flautu uz glazbene gošće Goranu Tomašić Šragalj i Darjanu Blaće Šojat. Svi zainteresirani posjetitelji tijekom trajanja ove manifestacije mogli su besplatno posjetiti Muzej grada Pregrade te se upoznati sa zanimljivostima iz Numizmatičke zbirke, Zbirke rudarstva i geologije i Ljekarničke zbirke Thierry koje čine stalni postav Muzeja grada Pregrade.


Fotogalerija