Zagorje
Bajka na dlanu

Nogometni spektakl u Pregradi

Datum objave: 24. rujna 2021.

U Pregradi su nastupili proslavljeni veterani Hrvatskog nogometnog saveza poput Igora Bišćana, Jerka Leke, Danijela Pranjića, Daniela Šarića, Marjana Mrmića, Krunoslava Jurčića, Branka Strupara, Elvisa Brajkovića i Ante Tomića. Vršitelj dužnosti izbornika selekcije bio je Zorislav Srebrić, dok je ekipu s klupe vodio legendarni Robert Prosinečki.

Među brojnim gledateljima koji su pratili utakmicu bili su i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i predsjednik Nogometnog saveza KZŽ Stjepan Merkaš Krojf. „Ovo je krasna tradicija za Branje grojzdja, da se organiziraju humanitarne, revijalne utakmice, a pogotovo je velika stvar kad se odazovu velika imena hrvatskog, europskog i svjetskog nogometa. Vidjeti danas ovdje Roberta Prosinečkog koji vodi ekipu, da su tu Bišćan, Strupar, Jurić, Mikić, je velika stvar. Tome svjedoči i koliko ljudi se danas ovdje skupilo da pogledaju revijalnu utakmicu. Ova slika će otići po čitavoj Hrvatskojda postoji u Pregradi u Krapinsko-zagorskoj županiji velika manifestacija koju vrijedi pogledati. Zahvaljujem prijatelju Robertu i dečkima što su se odazvali“ – istaknuo je župan Željko Kolar.

Veterane Pregrade s klupe je vodio predsjednik Županijske skupštine Zlatko Šorša, dok je za ekipu nastupio i gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj. „Zahvaljujem našim gostima štošto su se odazvali na ovogodišnju manifestaciju Branje grojzdja i uveličali sportski dio. Stavili smo naglasak upravo na sport budući da smo ove godine europska regija sporta. Vjerujem da ćemo u sportskoj i fer utakmici kao veterani NK Pregrada biti ravnopravan suigrač, a onda slijedi treće poluvrijeme, kao dobri domaćini legendama hrvatskog nogometa“ – rekao je prije utakmice gradonačelnik Vešligaj.

Revijalna utakmica je održana u sklopu obilježavanja 75 godina organiziranog nogometa u Pregradi. Utakmica je završena rezultatom 6:0 za veterane Hrvatskog nogometnog saveza.

 


Fotogalerija