Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 13. studenoga 2017.

Otvorenju izložbe prisustvovala je i zamjenica župana za društvene djelatnost Jasna Petek koja je pozdravila okupljene te istaknula simboliku otvaranja izložbe radova hrvatskih branitelja i drugih umjetnika okupljenih oko braniteljskih udruga u prvoj veteranskoj bolnici u Republici Hrvatskoj. „Ovaj naslov je jedna lijepa inicijativa da se i u ovakvim događajima dokidaju predrasude koje u Hrvatskoj još uvijek egzistiraju uz braniteljsku populaciju“ – rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

Prisutne su pozdravili i zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek, sadašnji i bivši ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina i Ivan Švajger, predsjednik Udruge specijalne jedinice Barun Robert Jukić i Enes Quien s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Izložba, koju organizira Udruga ratnih veterana Domovinskog rata Crne Mambe i Udruga specijalne policije Barun, prikazuje vrhunska likovna i kiparska djela hrvatskih umjetnika poznatih u svjetskim okvirima, kao i djela umjetnika i branitelja nastalih na likovnim kolonijama u Krapinsko-zagorskoj županiji. Svoja djela izlažu Damir Medvešek i Marijan Zajec Koze te umjetnici iz udruge Fortuna art. Izložba je otvorena do 15. studenoga, a već je najavljeno i širenjo čitavog projekta te  postavljanje značajno proširenog postava u  Dvoru Veliki Tabor.


Fotogalerija