Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 21. siječnja 2011.

Suradnjom Krapinsko-zagorske županije i Privredne banke Zagreb, danas je u Uredu župana uručeno 20 prijenosnih računala namijenjenih područnim školama (13 računala) u Krapinsko-zagorskoj županiji, a čiji je Županija osnivač, te učenicima iz višečlanih obitelji (7 računala). U prvoj fazi ove akcije donirano je 40 prijenosnih računala – 39 računala osnovnim školama i 1 prijenosno računalo Društvu naša djeca, za akciju “Za osmjeh djeteta u bolnici”, a isto tako i 20 računala za osnovne škole u Svetom Križu Začretje i Radoboju. Računala su primili ravnatelji škola te po jedno dijete, predstavnik učenika, kao i učenici iz višečlanih obitelji.

U ovoj je fazi ulaganja u zagorsko školstvo župan potpisao i ugovore o stipendiranju 4 studenata (s iznosom od 600 kuna) te 6 učenika (s iznosom od 400 kuna), a za čiju isplatu sredstva osigurava Privredna banka Zagreb, a čime se na području Krapinsko-zagorske županije, u suradnji s gradovima i općinama, dodjeljuje preko 1000 stipendija.

 U ime organizatora ove akcije podizanja kvalitete obrazovanja, Krapinsko-zagorske županije i Privredne banke Zagreb, računala su uručili župan krapinsko-zagorski, Siniša Hajdaš Dončić, te direktor Privredne banke Zagreb za regiju Središnja Hrvatska, Moran Marangunić.

 Siniša Hajdaš Dončić istaknuo je kako je Krapinsko-zagorska županija strateški orijentirana na obrazovnu izvrsnost i s namjerom ostvarenja tog cilj ulaže velika sredstva u obrazovanje i stvaranje uvjeta u kojima će mladi ljudi moći steći znanja koje današnje tržište zahtjeva.

Župan je ujedno i najavio višemilijunsko ulaganje u obnovu škola na području Krapinsko-zagorske županije, a koje će krenuti već ove godine. Zeleno svijetlo za početak ovako velike investicije Županiji je uputila Europska komisija, a biti će financirana sredstvima kroz Europsku investiciju banku.

Moran Marangunić, u ime Privredne banke Zagreb, naglasio je kako je Privredna banka prepoznala Krapinsko-zagorsku županiju kao partnera i to u punom smislu te riječi. Marangunić je opisao odnos Banke i Županije kao onaj koji najbolje odgovara značenju pojma partnerstvo.

„Danas ćemo pomoći onima kojima je to najpotrebnije i stoga sam ja najponosniji“ – zaključio je Marangunić.