Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 23. travnja 2019.

Svečanoj sjednici nazočili su i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar te njegov zamjenik, Anđelko Ferek – Jambrek. Prije svečane sjednice, župan Kolar, zamjenik Ferek – Jambrek, načelnik Općine Đurmanec Damir Belošević i ravnatelj škole Krešimir Kralj obišli su novu sportsku dvoranu kraj osnovne škole u Đurmancu, čije je uređenje u završnoj fazi. “Ukupno troškovi gradnje i opremanja dvorane iznose 20,78 milijuna kuna, od čega je Krapinsko – zagorska županija dosad izdvojila preko 14 milijuna kuna. Iznimno sam sretan što se završetak dvorane bliži kraju – ali veseli me i to što mogu najaviti da će “škola i dalje biti gradilište”, jer uskoro kreće i kompletna energetska obnova osnovne škole u Đurmancu, vrijedna 7,53 milijuna kuna, od čega su 4,29 milijuna kuna sredstva vlastita sredstva, dok su 3,32 milijuna kuna bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj”, rekao je župan Željko Kolar prilikom govora na svečanoj sjednici povodom Dana općine Đurmanec te je ujedno čestitao svim dobitnicama i dobitnicima ovogododišnjih općinskih priznanja.

 

Plaketa Općine dodijeljena je Marijanu Cesarcu iz Hlevnice za postignute  zapažene rezultate na području promicanja vrijednosti demokratskog društva, koji je svojim upornim i uspješnim radom te nesebičnim zalaganjem u udrugama civilnog društva pridonio promoviranju ugleda Općine, Miji Družincu iz Đurmanca za doprinos u razvoju Općine, nekad Mjesne zajednice, odnosno za rad, angažman i za postignute zapažene rezultate na području vatrogastva.  Zatim obrtu “S&V“, vlasnika Branka Peteka iz Đurmanca, te Restoranu “Zagorka“, vlasnika Stanislava Krkala iz Đurmanca, koji su znatno pridonijeli razvoju gospodarstva i obrtništva na području općine Đurmanec, za više od 30 godina rada i postojanja.

 

Zahvalnice općine dobili su Kuburaško društvo “Sv. Juraj – Hlevnica“,  za dugogodišnji rad – i posebno zalaganje u održavanju starih običaja i tradicije pucanja iz kubure, Lucija Belošević iz Đurmanca te njezina mentorica Đurđa Zubić. Lucija je učenica OŠ Đurmanec, koja je prošle godine na državnom natjecanju iz tehničke kulture, u kategoriji  Maketarstva i modelarstva, osvojila prvo mjesto za što joj je Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijelilo nagradu Oskar znanja te Borisu Pospišu iz Đurmanca, koji je svojim dugogodišnjim radom i zalaganjem kao predsjednik Sportskog društva Đurmanec i aktivnim sudjelovanjem u kulturnom i društvenom životu doprinio promicanju, razvitku i unapređenju sportskog i kulturnog života svoje sredine.

 

LINK NA VIDEO: https://instagram.com/p/Bwmpa4ynT4z/

 


Fotogalerija