Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 23. prosinca 2014.

Program se dosad provodio u prostoru Društva u Magistratskoj ulici, koji je i inače neprikladan za brojne aktivnosti i korisnike Društva. Upravo stoga, još protekle godine krenulo se s uređenjem kata stare zgrade osnovne škole u Đurmancu („stare školske kuhinje“).

 

Prostor je Društvu na korištenje na rok od 20 godina ustupila Općina Đurmanec. Predsjednica Društva Štefica Ranički istaknula je da su troškovi uređenja prostora bili procijenjeni u iznosu od gotovo 600.000 kn, a tijekom 20103. i 2014. godine u uređenje prostora uloženo je 140.000 kn novčanih sredstva i to vlastitih sredstava udruge osiguranih prodajom proizvoda Društva, donacijom pravnih i fizičkih osoba i jedinica lokalne samouprave i Županije, dok je preostali iznos troška uređenja realiziran kroz donacije u robama, uslugama radova i prijevoza. Ranički je dodala da je Krapinsko-zagorska županija tijekom prošle i ove godine uređenje prostora sufinancirala sa 32 tisuće kuna, dok je za druge programe i projektne aktivnosti Društva izdvojila 32 tisuće i 800 kuna te je pritom najsrdačnije zahvalila na potpori.

 

Na prigodnoj svečanosti dodijeljena su i priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama koji su pomogli da Društvo realizira ovaj financijski zahtjevan projekt. Među dobitnicima je i Krapinsko-zagorska županija, kao i zamjenica župana Jasna Petek. Nakon preuzimanja priznanja, zamjenica Petek je istaknula:

„U ovaj projekt uloženo je izuzetno puno truda, vremena, srca i ljubavi. To su prepoznali i brojni donatori i partneri, koji su pomogli da ova priča uspije. Korisnicima želim da ovdje provedu brojne ugodne trenutke. Krapinsko-zagorska županija pomagat će i u buduće, kao što je pomagala i dosad“, rekla je zamjenica Petek.

 

Program obuhvaća skrb za socijalno osjetljive skupine i trajanju četiri sata dnevno. Cilj ovog programa je povećati socijalnu uključenost odraslih osoba s invaliditetom koje nisu obuhvaćene ni jednim drugim organiziranim tretmanom, prevencija institucionalizacije, socijalizacija ciljane skupine, dugoročno stvorenje mreže usluga za osobe s invaliditetom na području Krapinsko-zagorske županije.

 

Ovim programom, koji je sufinanciran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih s iznosom 265.000 kuna, nastoji se kod korisnika razviti kompetencije u raznim životnim područjima, potrebne za život izvan institucije i nastaviti živjeti u dosadašnjem socijalnom okruženju, u okviru svojih obitelji. Provode se različite aktivnosti u keramičkoj, zabavno-glazbenoj, likovno-kreativnoj i sportsko-rekreativnoj radionici, te usluge psihosocijalne pomoći i savjetovalište.


Fotogalerija