Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 27. lipnja 2017.

Zamjenica župana Jasna Petek čestitala je projektnom timu, ravnateljici te svim djelatnicima i učenicima škole na još jednom izvrsnom projektu te istaknula važnost ovakvog projektnog razmišljanja. „Izuzetno cijenimo trud i  zalaganje koji naše škole ulažu da bi  svoje kurikulume učinili inovativnim i tako zapravo već i same na neki način provele dio kurikularne reforme“ – rekla je zamjenica župana za društvene djelatnosti te naglasila kako srednje škole u Krapinsko-zagorskoj županiji baš preko projekata povlače značajne sredstva za poboljšanje rada.

Navedenim projektom promovirat  će se inovativna obilježja kurikuluma u zanimanju Web dizajna, a usmjeren je na nastavnike koji će sudjelovati na mobilnostima u Italiji, Velikoj Britaniji, Malti i Belgiji te će usavršavati svoja stručna znanja i kompetencije koje će implementirati  u redovnom nastavnom procesu i učenike web dizajna koji će biti krajnji korisnici. Uvođenjem novih metoda učenja i poučavanja te korištenjem novih alata za pripremu nastavnih materijala za dvojezičnu nastavu, Škola će omogućiti učenicima veću mobilnost i konkurentnost ne europskom tržištu rada. Osim toga kroz projekt promovirat će se inovativne metode rada putem novih tehnologija što uključuje i korištenje  WiFi mreže koju je osigurao  Microsoft u suradnji s CARnetom. Osim brzog pristupa Internetu, škola je ima  visoku razinu sigurnosti i kontrolu spajanja na mrežu s obzirom da učenici mogu pristupati mreži samo kroz njihove AII@edu identitete čime automatski dobivaju pristup školskom sustavu te MS Officeu 365.

Projekt je prisutnima predstavila voditeljica projektnog tima Barbara Hanjilec, zajedno s Nikolom Hrastinskim, Borjanom Komaricom, Valentinom Petric Klaužer i Ninom Skozritom. Prisutna je pozdravila i zamjenica gradonačelnica Zaboka Valentina Đurek koja je i sama sudjelovala u pripremi projekta te ravnateljica Božica Šarić koja je naglasila kako će veliku korist od projekta imati i upravo učenici koji će raditi po novim metodama, dobiti nove spoznaje i kontakte sa učenicima drugih zemalja, a samim time dobiti bolje uvjete da budu konkurentniji na tržištu rada. 

Ciljano Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok  neprekidno osuvremenjuje nastavu te se kontinuirano ulaže u stručno usavršavanje nastavnika, a ovaj projekt znači samo nastavak zacrtanog puta potpune modernizacije škole. 


Fotogalerija