Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 27. kolovoza 2020.

U protekla 24 sata evidentirano je 6novih osoba zaraženih koronavirusom sa prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije. Dvije novooboljele osobe imaju prebivalište na području Općine Gornja Stubica te po jedna na području Grada Krapine, Grada Pregrade, Grada Zaboka i Općine Radoboj. Ozdravila je 1 osoba s područja Općine Đurmanec. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko – zagorske županije je 29. U samoizolaciji se nalazi 239 osoba.

Na području Krapinsko-zagorske županije je 25., 26. i 27. kolovoza uzeto ukupno 196 uzoraka. Pristiglo je 6 pozitivnih i 130negativnih nalaza, dok se još uvijek čekaju nalazi za 60 uzoraka.

Jedan od aktivnih slučajeva zaraze na području Krapinsko-zagorske županije odnosi se i na djelatnicu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice. Radi se o fizioterapeutkinji koja je simptome razvila tijekom proteklog vikenda, nakon čega je i testirana te je 26. kolovoza zaprimljen nalaz pozitivan na koronavirus. Nakon pojave simptoma djelatnica bolnice nije dolazila na posao, a zbog prirode radnog mjesta na kojem pozitivna radnica prije toga radila, pacijenti nisu niti u jednom trenutku bili ugroženi. Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije je zbog predostrožnosti u samoizolaciju uputila pet fizioterapeutkinja, s kojima je pozitivna radnica nakratko bila u kontaktu.

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice provodi stroge mjere zaštite,  sukladno protokolima i preporukama državnog i županijskog stožera te vlastitih pravila i uputa o ponašanju, te nastavlja sa redovnom skrbi o pacijentima.