Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 27. travnja 2022.

Na natječaj je pristiglo 45 zahtjeva, dok su potpore dobila 23 korisnika. Župan Željko Kolar istaknuo je kako je za ovaj natječaj prvotno bilo predviđeno 600.000 kuna, no da je zbog velikog interesa iznos povećan na 645.000. „Još uvijek je jedan dio poljoprivrednika ostao bez poticaja, no moramo forsirati izvrsnost, a rekli smo da nećemo ispod 50 posto subvencionirati. S obzirom na poremećaje na tržištu, rast cijena proizvoda i usluga, smatrali smo da ispod toga ne idemo. U budućim natječajima, a to je još sljedeće tri godine, možete sa sigurnošću planirati dvije stvari – da neće biti poticaja ispod 50 posto i da sljedeće tri godine idemo s ovom mjerom, tako da možete unaprijed planirati što vam je još potrebno da modernizirate proizvodnju, dobijete veću učinkovitost i budete konkurenti na tržištu“ – poručio je župan Kolar.

Domaćin uručivanja ugovora bila je obitelj Bobovečki, jedni od dobitnica potpora u sklopu ovog natječaja. „Ova sredstva će nam uvelike pomoći da zaokružimo svoju proizvodnju. Naši primarni proizvodi su sirupi i sokovi, međutim i sušimo voće, dobili smo sredstva za sušaru“ – rekla je Marina Bobovečki, vlasnica Bobo trgovine, ugostiteljstva i usluga.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić napomenula je da je u sklopu natječaja prihvatljivo ulaganje u kupnju opreme za čuvanje i preradu mlijeka, za skladištenje ratarskog industrijskog bilja za ishranu stoke, za preradu i doradu ratarskih proizvoda, za doradu, preradu, pakiranje i skladištenje voća, povrća i gljiva, za preradu i doradu ljekovitog bilja i cvijeća te za preradu grožđa, proizvodnju i čuvanje vina, za opremanje objekata, klanje zagorskog purana i za ulaganje u kupnju automata.

 


Fotogalerija