Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 16. svibnja 2023.

Projekt izgradnje igrališta s umjetnom travom stajao je 835.000 eura (6,3 milijuna kuna). Igralište je dimenzija 105×66 metara što znači da će se na njemu moći igrati službene prvenstvene utakmice do druge lige, a uz to je i osvijetljeno sa 16 LED reflektora.

Na otvorenje je stigao i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, koji je u društvu župana Željka Kolara, saborskog zastupnika Siniše Hajdaš Dončića, gradonačelnika Zaboka Ivana Hanžeka, predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića, predsjednika Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije Stjepana Merkaša, predsjednika Nogometnog kluba Mladost Zabok Tihomira Vančine te članova Uprave kluba Martine Hajdaš Domčić i Dalibora Tuđe obišao novootvoreno igralište i čitav kompleks Zaseka.

„Ovo je velik dan za Zabok, ali i za Krapinsko-zagorsku županiju. Bez ulaganja u sportsku infrastrukturu teško bi mogli privući mlade da se bave sportom. Ako želimo da nam se djeca bave sportom, moramo biti spremni na ulaganja. Nakon Krapine, Zabok je drugi grad u županiji koji je dobio ovakvo igralište, a vjerujem da je ovo poticaj i drugim jedinicama lokalne samouprave da naprave isto. Lica mališana koji su ovdje igrali nogomet pokazala su sve“ – poručio je nakon otvorenja župan Željko Kolar i dodao da su i Zabok i Krapina sada stvorili uvjete da županija konačno dobije drugoligaše. 

Najveći dio sredstava za izgradnju terena s umjetnom travom, više od četiri milijuna kuna, osigurao je Grad Zabok te je i gradonačelnik Ivan Hanžek na svečanosti otvorenja simbolično upalio rasvjetu igrališta. „Teren će omogućiti redovno treniranje, posebno mladim kategorijama, a moderna rasvjeta kojom je osvijetljen će osigurati da poslije škole, u večernjim satima, mogu ovdje na terenu naši sportaši odraditi svoje. Srce mi je osobito puno jer se ove godine ujedno obilježava i 85 godina postojanja kluba NK Mladost. Ponosan sam i zahvalan svim suradnicima iz Grada i gradske uprave koji su zdušno radili i pratili ovaj projekt, izvođačima i svima onima koji su davali podršku da projekt realiziramo u ovakvom obimu. A veselim se da na ovom otvorenju imamo i dva predsjednika. Predsjednika Republike i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Što ćete više? – istaknuo je gradonačelnik Hanžek. 

„Ovo je 24. teren kojeg otvara Hrvatski nogometni savez, a drugi u Krapinsko – zagorskoj županiji. Radi se o doista prekrasnom terenu, vidjeli ste i sami koliko se djece okupilo, a to posebno veseli. Ulaganje u sportsku infrastrukturu doista je nužno, drago mi je da smo jednim dijelom doprinijeli ovom terenu u Zaboku, a nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje“ – poručio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić te dodao da se nada kako će na ovom terenu niknuti i neki novi reprezentativci.

„Ovakav pomoćni teren s umjetnom travom čekali smo jako dugo. Maštali smo posljednjih petnaest godina o tome da naša djeca imaju bolje uvjete i sada, nakon petnaest godina maštanja i šest mjeseci izvođenja radova, imamo taj teren. Prije svega moram zahvaliti Gradu Zaboku, Hrvatskom nogometnom savezu, Krapinsko – zagorskoj županiji, kao i izvođačima radova na odlično izvršenim radovima. Bez infrastrukture kakvo je ovo igralište, jedan ozbiljan klub danas više ne može.– rekao je predsjednik NK Mladost Vančina i dugogodišnji kapetan kluba, koji se u utakmici protiv Maribora i simbolično oprostio od nogometa.

Program otvorenja novog igrališta počeo je utakmicom U-10 momčadi Škole nogometa Zabok i slovenskog Maribora, a potom je nastavljen prijateljskom utakmicom seniora Zaboka (kombinirana momčad Mladost, Rudar DZ, Đalski) protiv seniora Maribora koje trenira Damir Krznar. Naime, najveći sportski uspjeh NK Mladost bile su kvalifikacije koje su se 1961. igrale za popunu jedinstvene druge lige u kojima Maribor u dvije utakmice ipak bio bolji.

 


Fotogalerija