Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 22. studenoga 2010.

Predstavnici Krapinsko-zagorske županije, Zagorske razvojne agencije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-Područne službe Krapina, HGK Županijske komore Krapina te krapinske Srednje škole sudjelovali su proteklog tjedna u Zagrebu na dvodnevnoj radionici o Europskom socijalnom fondu te Europskom okviru za politike zapošljavanja. Riječ je o informiranju i edukaciji za predstavnike Lokalnih partnerstava za zapošljavanje po županijama, koji se provode u okviru istoimenog projekta i to njegove 3. faze iz programa IPA IV.

Smjernice Europske strategije zapošljavanja sufinanciraju se velikim dijelom iz Europskog socijalnog fonda koji će Hrvatskoj biti na raspolaganju ulaskom u Europsku uniju. Neke od tipičnih aktivnosti koje u to spadaju su obuka i treninzi za pojedince i poduzeća, dodatne obrazovne aktivnosti u svim sektorima, posebne aktivnosti za ciljne skupine, bespovratne pomoći novim poduzećima te primjerice razvoj novih kurikuluma za strukovne škole.

Sudionici radionice izrađivali su SWOT analizu na županijskoj razini vezanu uz stanje zapošljavanja te izrađivali okvirne projekte za rješavanje utvrđenih problema.